Бивш и настоящ шеф на "Овергаз - Север" се счепкаха за имот

0
Бивш и настоящ шеф на "Овергаз - Север" се счепкаха за имот

Спор за имот в покрайнините на Русе изправя един срещу друг бивш и натоящ изпълнителен директор на "Овергаз Север" ЕАД, съобщава "Топ новини".

Казусът е във връзка със строеж на газопровод в близост до АГРС Запад, местност "Караач", квартал "Средна кула" в Русе. "В момента, в който започнаха изкопните работи дойде полиция, която спря процеса. Причината е жалба на "М-ГАЗ". Полицаите спират с предупредителен протокол строителите ни с твърдение за самоуправство от наша страна. Ние строим по издадено разрешение за строеж, влязло в сила, с приет ПУП-Парцеларен план и открита строителна площадка. Всички документи са приети и влезли в сила", заявява по този повод настоящият изпълнителен директор на "Овергаз Север" ЕАД Иван Чолаков.

Според него всичко това се дължи на преднамерени действия на неговия предшественик до края на 2013 г. Стоян Манолов, който към момента е собственик на "М-ГАЗ" ЕООД.

От "М-ГАЗ" обаче са категорични, че разполагат с документи, които сочат друго. "Това е самоуправство. Този имот е на "Булгартрансгаз" ЕАД и ние имаме вещно право на ползване върху него. От "Овергаз Север" дойдоха и разкопаха. Ние бяхме длъжни да защитим нашето право и затова сигнализирахме органите на реда. Компетентният орган, който би следвало да даде становище е Дирекция "Национален строителен контрол" /ДНСК/. Ние сме отнесли въпросът до него и очакваме отговор", заяви по този повод Борислав Савчев от "М-ГАЗ".

Вече е отправено запитване до ДНСК, относно правата на едната или другата фирма върху спорните имоти, пише още "Топ новини".

Междувременно спорът между двете фирми се "прехвърля" и в съседен имот, за който Чолаков твърди, че работи станция за компресиране на природен газ на "М-ГАЗ", която е осъществявала активна търговска дейност от декември 2013 до пролетта на 2014 без към нея да има законно изградени довеждащи връзки - газопровод и електропровод.

Оказва се обаче, че разрешения за строежа им са издадени едва през юни 2014 г.

Това бе потвърдено и от Савчев. "Тази станция е в процес на изграждане. Няма как да е работила или да работи в този момент. Получихме разрешение за довеждащите връзки едва през юни тази година и тепърва ще ги изграждаме", категоричен бе той.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари