Бил Гейтс купи хотел с изглед към Кремъл

0
Американският предприемач Бил Гейтс придоби контролния пакет във веригата хотели Four Seasons
Американският предприемач Бил Гейтс придоби контролния пакет във веригата хотели Four Seasons Снимка: БГНЕС

Фонд на милиардера придоби мажоритарен дял във Four Seasons

Американският предприемач Бил Гейтс придоби контролния пакет във веригата хотели Four Seasons. Любопитното е, че освен хотели по целия свят, веригата притежава и два хотела в Русия - хотел "Москва" до Червения площад и "Лъвския дворец" в Санкт Петербург, предава technews.bg.

Московският хотел на Four Seasons се намира в непосредствена близост до Кремъл, докато "Lion Palace" в центъра на Санкт Петербург е на няколко крачки от Исакиевската катедрала.

Инвестиционният фонд на Бил Гейтс Cascade Investment е придобил 23,75% дял във Four Seasons за 2,21 млрд. долара, според Уол Стрийт Джърнъл. По-рано фондът на Гейтс притежаваше 47,5% от компанията, а след последната сделка делът му във Four Seasons се увеличи до 71,25% и вече е мажоритарен собственик.

Саудитският принц ал-Валид бин Талал е продал своя дял в хотелската верига на Бил Гейтс. Неговата компания Kingdom Holding сега притежава 23,75% от акциите, а 5% остават при основателя и председател на съвета на директорите на Four Seasons - Изадор Шарп.

Four Seasons е оценен на 10 млрд. долара към момента на придобиването. През последните няколко години Kingdom Holding е получила много предложения за закупуване на дял, но фирмата е чакала подходящ инвеститор.

Хотелската верига е основана в Канада през 1960 г., със седалище в Торонто. В момента тя се състои от 121 хотела и курорта и 46 резиденции. Според Forbes, през 2018 г. приходите на Four Seasons Hotels от наеми на стаи в Русия възлизат на 32 милиона долара.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари