Би Би Си коментира думите на Радев, който предложи Путин и Зеленски да се срещнат в България

10
Британската медия припомни, че България е една от първите страни, които затвориха небето си за руски самолети
Британската медия припомни, че България е една от първите страни, които затвориха небето си за руски самолети Снимка: Getty Images

Би Би Си коментира думите на президента Румен Радев, с които той предлага България да е мястото за преговори между Русия и Украйна.

"Българските медии цитират президента Радев, че "България може законно да претендира, че е място за подобни разговори, но това трябва да стане в координация с Европейския съюз", пише Би Би Си, цитирана от Novini.bg.

"Ние сме членове на ЕС и трябва да се стремим към единно европейско решение, единен европейски подход", цитира още ВВС от казаното от президента.

В текста си британската медия напомня за посещението на държавния министър на Обединеното кралство за Европа Джеймс Клевъри, който каза, че България е "една от първите страни, които затвориха небето си за руски самолети".

В изявлението си вчера Радев допълни, че е логично да има среща между президентите на Русия и Украйна и че преговорите са решението на конфликта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    4
    до 3
    Ще станем македонци. Като гледаш какво правят нашите политици по отношение на Македония, съвсем скоро ще станем македонци. Те ни превземат. Първо се отрекоха от всичко българско, превзеха историята, а като гледаш огъзените ни политици скоро Русе може да стане македонски .
  • 1
    3
    До втори
    Тогава и ние сме македонци. Нали Путин отрече българския принос. Ро твоята логика и на Путин ние сме македонци
  • -6
    2
    Аз
    Войната трябва да спре,но трябва инициативата да тръгне от зеленото човече,Украйна е руска страна всички говорят руски а са и по кръв едни какво ламтят по запада,какво ги свързва,те не си знаят интереса,това което са имали до сега се дължи именно на Русия-опомнете се хора и в случая човека който ви разруши страната е Зеленски който иска невъзможното.
  • -12
    1
    Васил
    Поредните ялови фантазии на снишаващия се иначе пилот, както ще оправя демографията с украински бежанци. България е член на НАТО и ЕС и дори само заради това няма шанс да посредничи между Русия и Украйна, въпреки наличието на тълпи от озверели путинофили на територията.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари