Безработен родопчанин дари пари на болницата в Девин

0
Благородният жест развълнувал много персонала на лечебното заведение, споделя директорът на болницата Радка Грозданова
Благородният жест развълнувал много персонала на лечебното заведение, споделя директорът на болницата Радка Грозданова

Безработен родопчанин дари 100 лв. на болницата в Девин за да подпомогне лекарите и сестрите в борбата им срещу COVID-19.

Мъжът от доспатското село Црънча, решил да отдели от семейният си бюджет скромната сума, въпреки че наскоро е загубил работата си, в следствие на кризата свързана с разпространение на страшната зараза по света. Благородният жест развълнувал много персонала на лечебното заведение, споделя директорът на болницата Радка Грозданова, предава Дарик радио.

Да, наистина ни трогна човека. Явно родопчани и хората, които живеят тук и не само са съпричастни в момента към лечебните заведения. Човекът ни се обади и ни каза, че желае да дари 100 лв. на болницата. От сърце му благодарим. Всяка помощ в момента е важна“, коментира Грозданова.

Дарителят, който успя да трогне медицинските работници в Девин се казва Али Алиев.

Лечебното заведение в родопския град получава доста дарения, въпреки че не е отправяла специален апел за подпомагане. Местна фирма, бутилираща минерална вода е превела 10 000 лв. за закупуване на техника и консумативи за тестване. Между дарителите са евродепутати, бизнесмени и жители от региона и страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари