Кой е първокласникът, дарил спестяванията си на болницата във Враца?

1
Детето събирало парите, за да си купи нов телефон
Детето събирало парите, за да си купи нов телефон Видео: NOVA

7-годишният Николай Иванов, популярен сред близките и приятелите си като Коки, дари всичките си спестявания на болницата във Враца.

Събирал пари, за да си купи нов телефон, но осъзнал, че не вещите правят света такъв, какъвто той иска да го вижда. И съвсем спонтанно взел решение да зарадва медиците.

Една вечер влезе при нас и каза, че е решил да дари всичките пари. Ние приветствахме тази негова идея. Тя е много благородна и смятам, че е пример за обществото в тази ситуация. Смятам, че всеки трябва да помага на ближния“, коментира майката на първокласника Соня Каменова пред NOVA.

Родителите на ученика дори удвоили сумата, която Коки искал да дари. А неговото голямо желание е вирусът да си отиде, за да играе навън. Да има шумни междучасия, а между тях да учи математика и химия.

Това дете ни трогна, защото си е събирало пари и ги е дарило. Писмото му завършва с „Поздрави от мен за болница „Христо Ботев“ като неговото желание е да преборим този вирус“, каза  управителят на лечебното заведение д-р Петър Керемедчиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари