Пускат безплатни тестове за алкохол по бензиностанциите

2
По празниците полицията започва засилени проверки на шофьорите в страната за алкохол и наркотици
По празниците полицията започва засилени проверки на шофьорите в страната за алкохол и наркотици

По празниците полицията започва засилени проверки на шофьорите в страната за алкохол и наркотици

Близо 350 катастрофи с шофьори, употребили алкохол или наркотици от началото на годината. На този фон започват засилени проверки в страната.

Инициативата е с името "С бистър ум зад волана", съобщава bTV. Проверките ще започнат този четвъртък, защото трафикът се очаква да се засилен заради празниците.

Екипи на полицията ще могат да спират и отбиват автомобили и по бензиностанциите. Там ще се правят тестове за алкохол и наркотици. Ще се проверява и дали са в изправност превозните средства.

По бензиностанциите всеки ще може да си вземе безплатно и тестери, с които може да се отчете процентът на алкохол в кръвта от 0 промила до 0,8.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Потомствено пиянде
    От 40 години не съм сядал в колата си без да съм на половинка водка и някоя друга бирица. Нямам и одраскана броня. Златен талон имам.
  • 2
    1
    Мнение
    То трябва да бъдат задължителни тестовете за алкохол не само по празниците, но и по принцип, с цел избягване на ПТП-та.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари