Спипаха пиян шофьор на автобус в Стара Загора

0
67-годишният мъж е управлявал автобуса с 1,25 промила алкохол в кръвта
67-годишният мъж е управлявал автобуса с 1,25 промила алкохол в кръвта

67-годишният мъж е управлявал автобуса с 1,25 промила алкохол в кръвта

Пореден случай на шофьор, употребил алкохол и застанал зад волана. Този път става дума за професионален шофьор на автобус. Случаят е от Стара Загора, като 67-годишният водач е заловен да управлява с 1,25 промила алкохол в кръвта.

Главен инспектор Димитър Димитров, ръководител на Пътна полиция - ОДМВР - Стара Загора посочи, че в превозното средство не е имало пътници, но след минути е щяло да има такива. Автобусът е фирмен и не е иззет от собственика, предаде NOVA.

Инцидентът е от събота сутрин. По случая е образувано досъдебно производство. Димитров призова гражданите да сигнализират при съмнение за нетрезви водачи на градския транспорт.

Той посочи още, че броят на хванатите шофьори след употреба на алкохол и наркотици в региона нараства. Това е повод за нова акция за борба в войната на пътищата, която предстои да започне в близките дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    до 1
    Щото шофьорът е служител към фирма, а не собственик на автобуса. Това си се знаеше още от деня, в който предложиха тая мярка - конфискуват МПС тогава и само тогава, когато управлявалият го под въздействие е и собственикът му по документи. Какво неясно има тук?
  • 4
    2
    ...
    Понеже се касае за стойност на съдържание на алкохол в кръвта много близко до границата, която разделя една доста лека наказателна мярка от друга много по-тежка, стана ми интересно дали тази стойност е измерена чрез издишания въздух (с дрегер) или чрез кръвна проба. Напомням, че някои дрегери, дори и преминали метрологичен контрол показват фантастични стойности. Наскоро хванаха шофьор с над 4,7 ‰. А някои хора твърдят, че подобна концентрация на алкохол не е съвместима с живота. Не съм медицинско лице, но ми се струва, че с толкова алкохол в кръвта, този човек поне щеше да е мъртво пиян, в безсъзнание, а не да проявява агресия на полицаите.
  • 9
    1
    русенец
    И защо автобусът не е иззет? Ако си регистрирам фирма , а автомобилите си ги регистрирам като фирмени, това значи ли, че мога да си ги карам колкото пиян си искам?! Странни закони имаме.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари