Безплатни къщи за ромите в Гърмен

0
Гърмен търси безплатни къщи за ромите
Гърмен търси безплатни къщи за ромите

Община Гърмен ще търси къщи под наем и ще се разчита на желанието на хората от съседни села безвъзмездно да предоставят домовете си за настаняване на обитателите на незаконните постройки в квартал „Кремиковци”.

Това стана ясно от коментар на кмета Милка Капитанова след среща на местната власт с тримата вицепремиери и регионалния министър Лиляна Павлова вчера в МС. Решението ще е временно, докато започне изграждането на законни къщи. Павлова обясни, че е задължение на общината и местния парламент да предложат възможност за настаняване на всички хора, които имат адресна регистрация в квартала, както и да представят график, по който да става това настаняване. Общо 775 души са регистрирани в „Кремиковци” на земеделски имот, който е нерегулиран и е общинска собственост. РДНСК ще се съобрази с този график и ще започне съобразно него разрушаването на незаконните постройки, които се обитават в момента.

Строителният министър напомни също така, че е необходимо кметът да внесе предложение до общинския съвет за промяна на предназначението на земеделската земя, върху която са незаконните имоти в квартал „Кремиковци”. Целта е да се изготви подробен устройствен план и да се регулира тази земя, след което тя се предоставя на всеки един от жителите на общината, който желае да купи част от нея. Напрежението в ромската махала в Гърмен не стихва вече месец, след като местните хора се надигнаха срещу незаконно живеещите там.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари