Бежанци плашат със смърт и разруха!

0
Бежанци плашат със смърт и разруха!

Хаос и напрежение са възникнали в британската военновъздушна база в Декелия в Кипър заради протести на настанените временно в нея бежанци.

Те са подпалили палатки, има и заплахи за самоубийство, съобщи електронното издание на вестник "Гардиън" и публикува видиозапис от инцидентите. В британската военна база в Декелия в момента се намират 114-те бежанци, сред които жени и 28 деца, спасени преди две седмици от водите на Средиземно море край другата британска военна база на острова "Акротири", пише Novini.bg

Те са от Сирия и Палестина, според техните изказвания. В понеделник бежанците са подпалили две палатки в знак на протест срещу условията на живот в базата и задържането им в нея. Край телената ограда те са викали "Ние сме хора, а не животни", един мъж е заплашил, че ще се самоубие.

Според говорителя на британските бази в Кипър Шон Тъли, цитиран в кипърските медии, бежанците в Декелия имат достъп до храна, подслон, помещения за хигиена, неприкосновеност на личния живот и комуникации, като условията за това са одобрени от ООН.

Източник: Novini.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари