Безбожници се опитват да го играят богове!

6
Скоро Каскета ще обяви като Исус, че сам е "пътят, истината и животът"
Скоро Каскета ще обяви като Исус, че сам е "пътят, истината и животът" Снимка: БГНЕС

Възприемам себе си като инструмент в ръцете на Господ - Иван Гешев, ХХI век, държавата на ГЕРБ. Социалните мрежи приписват същото изречение на Томас де Торквемада, ХV век, "бащата" на Инквизицията. Съдейки по делата му, Каскета с радост би използвал машината на времето, за да се пробва като велик инквизитор. И Торквемада е ползвал Бог като алиби за терора, който е налагал. И той не е мърдал никъде без тълпа телохранители.

Ясен е Инструментът на Господ в България. В държавата, управлявана от мъж, сред чиито прякори е и Буда. Буда обича да ни повтаря, че е наш спасител, понякога си говори с духовниците за "Шефа горе". Буда ни плаши с настъпването на ада, но твърди, че няма да допусне края на света. Имаме си месия, а в медиите е пълно с "апостоли", които величаят делата и житията им в приказен стил.

Срамни са безбожниците, които използват вярата, за да оправдаят собствената си греховност. В десетте Божи заповеди пише: "Да нямаш други богове, освен Мене". Затова не вярвам в светостта на новоизлюпения, уж силно вярващ Гешев. Не вярвам и в приказките му, че се бори за справедливост.

Скоро Каскета ще обяви като Исус, че сам е "пътят, истината и животът". Той иска сам да определя по кой път да поемат съдиите, журналистите и българите като цяло. Иска той да казва какво е истина, дори без доказателства. Животът... Нали знаете какво се е случвало с него по времето на Инквизицията, в името на нечии представи що е праведно? Гешев говори за вярата си, но в интервюто, с което я разкри, нито веднъж не спомена думата право. То не е част от неговата религия. 

Безбожници се опитват да го играят богове. Можем само да се молим на истинския Бог да не ни подлага на страдания, които не можем да понесем. На лъжепророците може да пожелаем единствено осъзнаване, защото всички ни чака Страшният съд.

Павлета Давидова / вестник ДУМА

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари