Без сериозни поражения в Русе след бурите

0
Последиците от бурните ветрове, както и от кратките, но интензивни валежи се свеждат до няколко паднали дървета, счупени клони и надвиснали на места покривни ламарини
Последиците от бурните ветрове, както и от кратките, но интензивни валежи се свеждат до няколко паднали дървета, счупени клони и надвиснали на места покривни ламарини Снимка: Фейсбук

Няма сериозни поражения в област Русе след бурите през последните няколко дни

Последиците от бурните ветрове, както и от кратките, но интензивни валежи се свеждат до няколко паднали дървета, счупени клони и надвиснали на места покривни ламарини. Незабавно са били предприети необходимите действия и всички последици са навременно отстранени.

Освен в някои от населените места в региона, паднали дървета е имало и по пътна мрежа, но те също са били премахнат веднага и не се е стигнало до затрудняване в трафика. Такива инциденти е имало на разклона за село Мечка, по пътя Русе – Бяла в непосредствена близост до някогашното заведение „Индийска колиба“, както и в посока село Полско Косово. В русенския квартал „ДЗС“ и в село Горно Абланово е паднала и градушка за кратко, но тя е била с размера на лещено зърно и не е нанесла сериозни поражения. Сигнали за повреди в комуникациите не са постъпвали. Контролират се нивата на водоемите и никъде няма опасност от преливане.

Измерените в Русенско валежи са до 25 л/кв.м., като поривите на вятъра често са превишавали 100 км/ч. В самия град Русе валежите през последните два дни са били около 22 л/кв.м., което се оказва повече от цялата месечна норма за март. Интересно е, че през този март валежите са били с 60% по-малко отколкото е нормално за периода. Миналият март количеството дъжд, което се е изсипало над града, е било над три пъти повече от средната месечна норма.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари