Без камиони над 12 тона по пътя Обединение - Масларево

1
До края на август движението в района ще се регулира с пътни знаци
До края на август движението в района ще се регулира с пътни знаци

Ограничен за товарни автомобили над 12 тона е участък от път III-504 Самоводене - Обединение – Алеково.

Забраната е за отсечката ОбединениеМасларево от км 26+000 до км 36+000. Това съобщиха за Радио „Фокус“ - Велико Търново от Областно пътно управление. Причината е недостатъчна носимоспособност на пътната конструкция. Товарните автомобили над 12 т ще се пропускат само в извънредни ситуации по лично разпореждане на директора на ОПУ - Велико Търново. До края на август движението в района ще се регулира с пътни знаци.

Времето в областта е ясно и слънчево. На места има разкъсана облачност, но няма данни за мъгли и намалена видимост. Трафикът е с нормална интензивност. Движението е по-натоварено по главните пътища в областта – София – Варна, Велико Търново – Русе, в Прохода на Републиката. Полицейски служители следят за правилното протичане на движението, като патрули има в участъците с концентрация на ПТП.

Ремонтни дейности се извършват и по пътя между Твърдица и Елена. В участъка от км 47+800 до км 48+000 движението се осъществява в една лента поради пропадане на пътното платно и образувало се свлачище. Срокът за укрепването му отново е края на месец август.

Затворен за товарни автомобили над 10 тона е пътят Дебелец – Средни колиби – Елена. Причината е намален габарит на пътното платно. В участъка се извършва разширяване, което трябва да приключи до 31 август. Обходният маршрут е през Дебелец – Велико Търново – Лясковски кантон – Миндя – Елена и обратно.

В едната лента се осъществява движението в участък от пътя Поликраище – Елена – Майско. В отсечката от км 16+340 до км 34+400 от района Лясковски кантон до разклона за Златарица тече ремонт на асфалтовата настилка, който ще продължи до 30 октомври.

Движението по път ІII-405 Добромирка – Бяла черква от км 7+160 до км 19+000 се осъществява в една лента. Причината е, че там тече частичен ремонт на асфалтовата настилка. Трафикът се регулира от пътни знаци и сигналисти, а временната организация продължава до края на август.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари