Без фойерверки на новогодишния концерт в София

0
Причините за липсата на фойерверки са да не се смущават животните, децата и хората с увреждания
Причините за липсата на фойерверки са да не се смущават животните, децата и хората с увреждания Снимка: БТА / архив

Причините за липсата на фойерверки са да не се смущават животните, децата и хората с увреждания

На новогодишния концерт в София ще има светлинно шоу, но няма да има фойерверки. Това съобщи пред журналисти заместник-кметът на Столичната община в направление “Социални дейности и интеграция на хора с увреждания” Надежда Бачева.

Концертът на площад „Батенберг“ ще започне на 31 януари от 21:30 ч. и ще продължи до 01:00 часа след полунощ. Причините, които Бачева посочи за липсата на фойерверки, са да не се смущават животните, децата и хората с увреждания. Тя призова и присъстващите на концерта също да се въздържат от използването им.

Директорът на „Аварийна помощ и превенция“ към Столичната община Красимир Димитров посочи, че градският транспорт ще работи с удължено работно време, като метрото ще работи през цялата нощ. Димитров обясни, че, предвид строежа на сцената, движението ще бъде възпрепятствано максимално късно – от 18:00 ч. на 31 декември, когато ще бъде ограничено по бул. "Цар Освободител", като преди това, ще бъде само в едното платно. След 05:00 часа на 1 януари ще бъде пуснато и движението около сцената, за да не се възпрепятства в първите дни от новата година.

Главен инспектор Иван Георгиев, началник сектор „Масови мероприятия” в СДВР, посочи, че както всяка година, така и тази, СДВР ще предприеме необходимите мерки за осигуряване на реда и пътната безопасност преди, по време и след новогодишния концерт. Около 18:00 ч. на 31 декември ще бъде ограничено движението на превозни средства по бул. "Цар Освободител", както и прилежащите улици към булеварда, като в участъка от ул. „Георги Ст. Раковски“ и пл."Независимост" ще бъде спряно движението, обясни Георгиев.

По думите му ще има изграден периметър около пл. "Княз Александър I", където ще има поставена ограда и полицейска лента, като по протежението ѝ ще има има разположени и полицейски служители. Гражданите, желаещи да посетят събитието, ще могат да го направят от 19:00 ч., като ще бъдат пропускани през шест контролни пункта, които са обособени по периферията на площада, обясни Георгиев. Той допълни, че малолетни и непълнолетни няма да бъдат допускани без родител или придружител. Главен инспектор Георгиев посочи, че около 200 полицейски служители ще бъдат ангажирани със събитието, а общинските служители ще са 12.

В брифинга участва и Свилен Ноев от група "Остава", който посочи, че концертът ще започне с ViliDJ Brazz & Брас бенд, след което ще последват поп изпълнителката Криста, група „Остава“, както и Дони и Нети. На новогодишния концерт ще свири и Иво Папазов - Ибряма с оркестър „Тракия“. По думите на Ноев концертът ще завърши около 01:00 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари