Бетонното КПП на изхода на Русе в посока София бе съборено

4
На негово място се изгражда локално платно и паркинг, които ще се ползват от фирмата за извънгабаритни товари „Холеман"
На негово място се изгражда локално платно и паркинг, които ще се ползват от фирмата за извънгабаритни товари „Холеман" Снимка: Dunavmost, архив

Старото солидно бетонно КПП на изхода на Русе в посока София вече е съборено

Дълги години то стоеше, без да се използва и без да е ясно чия собственост е. За него липсваха документи и затова само то не бе ремонтирано заедно с останалите две КПП-та на влизане в Русе откъм Бяла и на изхода за Разград. На негово място се изгражда локално платно и паркинг, които ще се ползват от фирмата за извънгабаритни товари „Холеман“, информира Русе Медиа. 

До премахването на старото КПП се стигна след близо 3 години комуникация между институциите. То попадаше в ивицата между два пътя, като единият е черен общински, а другият е републикански. Самата ивицата е държавна собственост, но нито АПИ, нито общината или КАТ бяха заявили претенции към бетонната конструкция.

Новият паркинг на „Холеман“ все още е в процес на изграждане и разширяване. В момента се асфалтира локалният път, свързващ двете площадки на фирмата. Предвижда се по него да се транспортират извънгабаритни товари и селскостопанска техника, като по този начин няма да не се затруднява движението по републиканския път.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари