Бесарабски българин загина в боевете в Украйна

0
Каква е информацията за смъртта на 20-годишния Иван Минков
Каква е информацията за смъртта на 20-годишния Иван Минков

Каква е информацията за смъртта на 20-годишния Иван Минков

Бесарабски българин е загинал на фронта в Украйна. 20-годишният Иван Минков от село Криничное е убит още в началото на войната.

„Той е загинал при защитата на Чернигов. Геройската му смърт е дала възможност на голяма част от цивилното население да се изтегли от града”, разказа Виктор Стоянов, председател на фондация „Македония”, която поддържа връзка и с бесарабските българи, предаде NOVA.

Иван Минков е загинал на 26 февруари, но поради окупацията, не е имало възможност тялото да бъде върнато по-рано в родното му село, което българите там наричат Чушмелия.

„Стотици бесарабски българи се бият като герои”, каза Виктор Стоянов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    4
    .!.
    Българите в Украйна защитават родината си, а много българи в България без бой са надупени на агресора.....тъжно
  • 4
    3
    ГАНЬО БАЛКАНСКИ
    МОЖЕ ДА СЪМ СМЕШЕН ПО ИМЕ, НО СЕ ПИТАМ ЗАЩО В РАЙОНИТЕ НА НАЙ- ИНТЕНЗИВНИ БОЕВЕ В ИЗТОЧНА УКРАЙНА КЪДЕТО ИМА БЪЛГАРИ, ВКЛ. СЕЛИЩА- НЯМАМЕ НИКАКВА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЗАГИНАЛИ, ЩЕТИ НЯКАКВИ, УНИЩОЖАВАНЕ НА ДОБИТЪК И РЕКОЛТА? ИЗГЛЕЖДА МИТРОФАН Е ХВАНАЛ ВСИЧКИ НАШИ СМИ ЗА ГЪРЛОТО, А ДОРМИДОЛСКИ НИ ГОВОРИ: "СПОКОЙНО!",СПОКОЙНО!" /"МИТРОФАН И ДОРМИДОЛСКИ ПО ИВАНВАЗОВ/.
  • 3
    2
    ...
    Когато фашистите го тикат с автомати към фронта да се бие или да го разстрелят, да , умират по този олигофренски начин младежи.
  • -3
    1
    русенец
    Гледап по НОВА ТВ посрещането на тялото на това момче. Цялото село беше на колене когато преминаваше катафалката. Близо 4 хиляди души. Всички на колене. Тъга и признателност за геройската му постъпка. Момче от едно село, дало живота си да се спасят цивилни граждани. Момче от село, занимаващо се със земеделие - и по специално производство на арпаджик. И ако в Русе има поне 1 достоен общински съветник би предложил една от алеите в парка да носи името на това момче. И да обърна внимание на всички които вярват в мита, че в Украйна са избивани бесарабски българи. Такова нещо не видях. Видях над 4 хиляди души на колене пред тялото на един бесарабски българин. Видях и как преди месец друг бесарабски българин дари апартамент на малкия Михайло - първото украинско бебе, родено в България. Така че вярвам на очите и ушите си а не на руската пропаганда. И да се върна на въпроса - дали в котилото на "патриота" Иво Пазарджиев, от чиято партия винаги са говорили за бесарабските българи, дали ще има поне 1 достоен да предложи нещо в памет на това българско 20 годишно момче? От 51 съветника дали ще има поне 1??
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари