Бесарабската общност в Тараклия призовава русенци да подкрепят изграждането на паметник на Апостола

1
Община Русе ще предложи на Общинския съвет да гласува изпращане на финансова подкрепа към българската общност с дарение от 5000 лева
Община Русе ще предложи на Общинския съвет да гласува изпращане на финансова подкрепа към българската общност с дарение от 5000 лева Снимка: Facebook

Община Русе ще предложи на Общинския съвет да гласува изпращане на финансова подкрепа към българската общност с дарение от 5000 лева

По случай Деня на независимостта на България – 22 септември, в град Тараклия ще бъде открит Младежки мултикултурен център „Васил Левски“. Желанието на българската бесарабска общност в района е да се изгради и паметник на Апостола в града, отбелязващ 150-ата годишнина от смъртта на националния герой. От Районен съвет – Тараклия се обръщат към русенци с апел за финансова подкрепа за родолюбивата инициатива.

Сумата, необходима за изграждането на паметника на Васил Левски, е 75 хиляди лева, като до момента са събрани 28 хиляди. Община Русе ще предложи на Общинския съвет да гласува изпращане на финансова подкрепа към българската общност с дарение от 5000 лева.

Изграждането на монумента е съвместна инициатива с Асоциацията на българите по света, град Варна и с помощта на доброволни дарения от други народи.

Паметникът на Васил Левски е знак на почит към паметта и преклонение пред подвига на един истински герой, за когото думите „родина“, „чест“ и „достойнство“ са били смисъл на живота. Апостолът е национален герой както на българите, така и на бесарабските българи. Изграждането на монумента в Тараклия има за цел да увековечи паметта му и да съдейства за развитие на високо патриотично съзнание и чувство за вярност към отечеството сред подрастващото поколение на българската общност в Молдова, обръща се към русенци председателят на район Тараклия Иван Паслар.

Община Русе апелира своите граждани, които желаят да подкрепят българската бесарабска общност в район Тараклия за изграждането на паметник на Васил Левски, да го направят на следната банкова сметка:

Банкова сметка на Община Русе за дарения:

банка : ИНВЕСТБАНК АД , ФЦ РУСЕ

банков код: IORTBGSF

сметка: BG 96 IORT 73798400080000

Задължително се изписва и кода за вид плащане:

- за дарения от страната: 445100

- за дарения от чужбина: 445200

В основанието на платежното нареждане задължително се отбелязва целта на дарението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    безродници
    Махнете окупатора и сложете Левски
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари