Бензиностанция в София продава "невидимо" гориво

20
Вдигаш пистолета за зареждане и сумата започва да се трупа
Вдигаш пистолета за зареждане и сумата започва да се трупа Видео: MAD MOTO

Вдигаш пистолета за зареждане и сумата започва да се трупа

Моторист, който решил да зареди гориво на бензиностанция, която е част от една от големите верига в България, попадна на странна и нередна ситуация. Това се случило на обект на ОМВ в София на ул. “Опълченска”, преди кръстовището с бул. “Сливница”, информира GlasNews.bg.

На видео, което той споделя в мрежата, се вижда как вдига пистолета, за да зареди бензин сам, а апаратът започва да отчита – без дори да е поставен в резервоара, като според него не е натиснат и спусъка. Така се начисляват 22 стотинки.

После мъжът решава да зареди от другия тип гориво, но колонката отново започва да отчита – дори когато само държи пистолета. Сумата расте постепенно, като стига до близо 80 стотинки.

Тогава мотористът решава, че няма да зарежда гориво на въпросния обект и ще продължи по пътя си.

Служители на обекта обаче настояват той да плати начислената сума. Мъжът плаща 77 стотинки, за които гориво не е получил.

Касиерката коментира, че на другата сутрин ще каже на ръководството, а веднага може да я спре. Дали обаче това е сторено не става ясно. Няма информация и има ли други ощетени шофьори.

Коментиращите под видеото са възмутени от споделената случка и се надяват подобни нарушения да бъдат прекратени. Вижте част от мненията им:

“Нека хората видят как ни кле*** . Не стига, че бензина скъп тия пак допълнително ни обработват”, гласи един от коментарите.

“Този проблем е само в големите бензиностанции”, добавя друг гражданин.

“Представи си, ако заредиш ТИР , за какво дране става въпрос“, пише друг.

“Колко ли хора из цяла България плащат такса "галене на пистолет"? “, чуди се шофьор.

Сигнали за нередности в отчитането на заредено гориво по бензиностанции в страната е имало и преди. А това е провокирало и проверки от отговорните органи.

Каква е причината за странното таксуване в конкретния случай, за момента не е ясно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    Denis
    И на мен ми се случи същото само че в малка бензиностанция в софия Алекс му викат точно преди околовръстното по бул.линкълн
  • -7
    4
    кура ми яж
    Далаверата е проста и много доходна просто при поставен пистолет горивото слиза през брояча като дигнеш пистолета помпата пълни маркуча и чака спусъка на пистолета 50 ст на зареждане проста сметка .. честито балъци
  • 0
    3
    darkaveng
    До 1. Как какъв - то е ясно, че В. В. Путин е виновен! Щото ние сме евро-джендъри-минали под дъгата правоверни ...! Де го про100 Кирчу, да измъца нещо по въпроса! Може и Кокорчо, според зависи! Пфу, идиоти "европейски"!
  • 16
    2
    Моя милост
    То така е при таксиметрови апарати. Защо да не се прилага и при бензиностанциите ?
  • 21
    1
    Реален
    Интересно какъв отговор ще даде ръководството на ОМВ!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари