Бензиностанция АНТИМ: Ние няма да отстъпим. Ще стоим до край!

12
Ние сме в родния си град и в нашата страна, въпреки, че властта се държи, като окупационна спрямо собствения си народ
Ние сме в родния си град и в нашата страна, въпреки, че властта се държи, като окупационна спрямо собствения си народ

По списък на асоциацията на "Лукойл" държавните бухалки от НАП са пуснати на терен да вилнеят срещу малките бензиностанции.

Зависимостта на българския петролен пазар от руския нефт и горива, доминиран от "Лукойл", е на път да доведе до изключването от играта на дребните собственици на бензиностанции.

Ето един пресен пример от Русе:

"Отново проверка от НАП и въпреки, че на всичките им въпроси сме отговорили документално и не са открити разминавания, вече трети месец не ни оставят да работим спокойно. Служителите ни са назначени на трудови договори, нямаме данъчни и осигурителни задължения, всеки милилитър гориво е закупен с документи с платени акцизи и ДДС и въпреки това продължават. Вчера четох в новините че БПГА - асоциацията на големите вериги в петролния бранш е предоставила на държавата списък с обекти, които според тях са съмнителни и държавата ще ги проверява. Явно за държавата не е съмнително, че Лукойл Нефтохим излиза на печалба за пръв път от приватизацията си през деветдесетте години през 2017 и също, че за 2016 и 2017 веригата бензиностанции на Лукойл отчита съвкупна загуба от над 5 милиона евро. За пореден път без да сме нарушили нищо трябва да внесем гаранционен депозит. Така леко полека ще ни затворят, а съм сигурен, че като нас и други независими бензиностанции са в същото положение.

Предстои и лицензиране по закона за горивата и според нас това е цедка да се отстранят от пазара фирмите, които пречат. Ние не сме заместник председатели на НС и патерица на управляващите в парламента за да имаме спокойна среда за бизнес. Нямаме и политическото лоби на големите петролни компании, на които лобисткия закон беше гласуван от всички политически сили с изкл. на партията на Валери Симеонов. Явно държавата иска в сектора с горива да има само големи чужди компании.

Създават ни затруднения в работата, но ние няма да отстъпим. Ние сме в родния си град и в нашата страна, въпреки, че властта се държи, като окупационна спрямо собствения си народ. Ако искат да ни затварят да продължават. Ние ще стоим до край. На тези от вас които ще останат съпричастни с нас благодарим от сърце.", пише ръководството на бензиностанция Антим в Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари