Цената на бензина мина 3 лева за литър

0
Според собственик на бензиностанция в Русе свръхпечалбата на "Лукойл" трябва да бъде обложена
Според собственик на бензиностанция в Русе свръхпечалбата на "Лукойл" трябва да бъде обложена Видео: NOVA

Според собственик на бензиностанция в Русе свръхпечалбата на "Лукойл" трябва да бъде обложена

Най-масовото гориво бензин А-95 надхвърли цената от три лева за литър в някои от малките бензиностанции, които не са част от големите вериги. Справка в базата данни на сайт за горива показва, че в някои райони на Черноморието бензинът се търгува по 3.15-3.17 за литър.

Според Венцислав Пенгезов, собственик на бензиностанция в Русе, голяма част от малките обекти работят на по-ниски цени в сравнение с големите вериги.

При цена на петрола през миналата година от около 86 долара, горивото струваше над 3 лева. Не знам доколко решението на ЕК, според което за руски петрол трябва да се плаща не повече от 65 долара на барел, се изпълнява, но ако е в сила, цените трябва да са по-ниски”, добави Пенгезов, предаде NOVA.

Според него през последните години инфлацията се е отразила на хората, а после - и на сектора, и обемите са паднали. „Резервните части за колонките също поскъпнаха”, добави той.

Венцислав Пенгезов каза, че още в началото на годината се говорело, че "Лукойл" ще плаща авансов данък, който ще се използва за компенсиране на потребители. „В момента компанията реализира свръхпечалба, която би трябвало да бъде обложена и така да се намали тежестта върху хората. В края на септември сме, но още нищо не е направено”, каза Пенгезов. Според него цените на горивата ще се задържат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    ЕКСПЕРТ НО НЕ ОТ РУСЕ
    ДНЕС 27.09.2023 ГОДИНА ДИЗЕЛ ОТ САЙТА НА ЛУКОИЛ 2.66 С ДДС. ОТ БАЗА РУСЕ.
  • 4
    3
    фифу
    а свръх печалбите на банките кой ще ги обложи с данък очаква се до края на годината да имат над 1 800 000 000 лв печалба
  • 2
    2
    Русенец
    Какво се крие зад тези 3 лв/л? Дайте разбивка на цената. На какви пари идва от Русия? На какви пари я продава Лукойл България на бензиностанциите? Каква част от крайната цена за потребителя е печалба, каква е данъци, акцизи и т.н.? И най-важното: колко прекупвача има между Лукойл и бензиностанцията?
  • -4
    1
    шофьор
    Бензина и сто лева да става не е важно. Важен е дизела . Поне 90 % от тежкия транспорт са мощни дизели . Да не говорим за леките коли, бусове и т.н.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари