Беновска подари на Николай Събев лешникотрошачка

3
Аз съм най-неподходящият за политика, каза водачът в Русе от “Продължаваме промяната”
Аз съм най-неподходящият за политика, каза водачът в Русе от “Продължаваме промяната”

Журналистката разказа, че в приказката в полунощ лешникотрошачката се превръща в красив принц и принцеса Клара очаква той да ги спаси от нашествието на мишките

"Аз съм лидер - зад мен стоят 4500 партньори."

Това каза Николай Събев, създател на „Еконт“, кандидат за 47 НС от ПП ПП в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита“ във Фейсбук  и в Youtube и по Радио К2 на 93.9MHz на 16-ти октомври 2021 г, съобщиха от екипа на предаването.

Той заяви позиции по следните теми:

Бизнесът и политиката

Беновска посрещна Николай Събев в предаването “Беновска пита”. Той сподели, че е водач в Русе от “Продължаваме промяната”. По повод на това, че Беновска отбеляза, че остават 29 дни до изборите, Събев сподели, че тази година се навършват 29 години от създаването на “Еконт”.

Беновска подари на Събев Лешникотрошачката и разказа, че в приказката в полунощ лешникотрошачката се превръща в красив принц и принцеса Клара очаква той да ги спаси от нашествието на мишките. “Хрумна ми, че Вие ще приемете този шеговит подарък като мисия да спасите България от онова, което смятате, че трябва да бъде поправено” каза Беновска. Събев благодари за подаръка и заяви, че думите, които се изговарят и подаръците, които се правят, носят символика. “Можете ли да установите онова, което сте създал като не само бизнес, но и човешки принципи в “Еконт”?” попита Беновска. Кандидатът за 47 НС подчерта, че човек става лидер, ако поне един тръгне след него. Събев сподели, че 4500 души са заети в системата на “Еконт”, а 4 000 000 българи считат услугата за много полезна.

Министър на транспорта; Превозвачите

Обвиняват Ви, че Кирил Петков Ви бил поканил, за да злоупотреби с личните данни, с които “Еконт” разполага”, каза Беновска. Събев подчерта, че те са оператор на лични данни и едно изнасяне на лични данни е равнозначно на самоубийство. “Няма смисъл да правиш бизнес и след това да го даваш някой да го използва” подчерта собственикът на “Еконт”. Водещата отбеляза, че Кирил Петков и самият Николай Събев са изразили готовност Събев да стане министър на транспорта. Беновска попита дали това не е малък пост за човек, който изкарва толкова пари. Събев коментира, че с Петков са обсъдили това, че по време на пандемията има 20 % увеличение на трансакциите по плащане и само 10 % увеличение на поръчките през електронните магазини и това означава, че българинът се опитва да купува дистанционно, но не е завършил дигиталната трансформация. “Пазарът не беше готов дигитално да започне да продава на българите това, което им е нужно, когато са затворени в домовете си” отбеляза Събев. “Какъв ще бъде Вашият принцип на оптимизация? От години се занимавам с темата, но поради лични частни интереси на превозвачи ЖП транспортът беше буквално обезкървен и по шосетата се движат огромни камиони, които не само замърсяват, но и предизвикват големи ПТП и убийства” попита Беновска. Николай Събев коментира, че ако се смята, че личните интереси на предприемачи и търговски са променили условията в държавата, то това не е истина. “Предприемачът, търговецът той търси възможно най-добрия ход за него така, че да може да направи пари. Ако частните превозвачи, собствениците на камиони получат предложение от държавата - можеш да използваш шосе, но ще платиш толкова, ако използваш друг маршрут - ще платиш толкова. Ако търговецът, който иска да те натовари, му предложим и да натовари ЖП транспорт и други, ние му предложим по-добра цена и условия, защото всеки иска да получи печалба. Те трябва да вземат практичните решения за най-бърза доставка, с най-добри условия. Тоест виновни са не частните превозвачи, които са страхотни професионалисти” обясни Николай Събев.

Ние даваме възможност на търговците да изберат най-добрия алтернативен път за тях!“, добави той.

Всеки от нас има вдъхновение, лично аз имам един принцип, че мечтите са, за да се осъществяват и помагам на много хора да го правят, вероятно и Вие. Но тук трябва да говорим в числа. Какво ще инвестира държавата, за се договори с тежките превозвачи да приемат едни или други условия?” попита Беновска. Събев отговори, че е привърженик на икономическо управление чрез регулации, а не чрез натиск. Според него частните превозвачи не са равнопоставени с МТИТС, защото управляващите могат да променят условията, а частният превозвач да избира кои условия са изгодни. Той се съобразява с условията и започва да гони печалба. Затова и няма притеснения за частния сектор в България, който е изключително активен. Икономическата активност на българите е висока, но публичният сектор го няма. Събев заяви: „Публичният сектор е останал във феодалното общество. И тази разлика как я решаваме сега - с правата на феодал да преговаряме, така не става!“.

Инцидент в Ботевград

Искам да Ви прочета два коментара, единият не е много приятен. Чета буквално: „Бъз го е да не му вземат бизнеса, затова иска да става политик. Вече в Ботевград имаше инцидент!“ какво е това?“, попита Беновска. Николай Събев отговори, че преди време е имало публикации, че негов бизнес партньор, който държи офис в Ботевград, е рекетиран, поставяли са му бомби. Той продължи: „Локалните медии започнаха да пишат „Еконт го бомбардират“ и тъй като мен редовно ме „бомбардират“ с идеи как да превземат компанията, аз просто взех партньора, застанах зад него, скрих го на друго място в България, където той продължи да си прави бизнеса нормално. В Ботевград поставихме нов партньор и там нещата продължиха нормално!“.

Български пощи

Николай Събев заяви, че „Български пощи“ са символ на българската държава, но те в момента са полуумрели, затова трябва да ги модернизираме. Той продължи: „Разбирам, че от това ще настане „жега“ на куриерския и пощенски пазар. На „Еконт“ това няма да му е лесно, но ще се справи, защото точно когато има конкуренция, моите партньори вече не са се успали. Когато няма конкуренция, се успиват! Нека има добра конкуренция, от това ще спечели само потребителят!“.

Коментар от зрители

Нека да Ви прочета и следващия коментар – „Този мъж е много стойностен човек. Има ясна, точна и дълга мисъл. Парите не го интересуват. Ако имах правото на глас, бих гласувала за него, защото парите малко го интересуват. Човекът се е състоял!“. Ласкаете ли се, това истина ли е? Ето и друг коментар – „Ако този мъж го е страх от нещо, то е да не остави 400-500 души без препитание! Отговорен е и го пише на челото му!“, попита Беновска. Николай Събев отговори, че не се ласкае. Той продължи, че бизнесмоделът на „Еконт“ е уникален. Всичките 400 бизнес партньори са негови бивши служители. Преди години, когато е започнал да трансформира модела, им е предложил да станат партньори. Водещата попита не го ли е било страх, че ще ги вдигне на ниво на некомпетентност? Събеседникът ѝ отговори, че не го е страх и добави, че няма как да се чувстваш богат, ако около теб хората са бедни.

Влизане в политиката

Николай Събев обясни, че преди време не е смятал да влиза в политика, защото той и политиката са като маслото и водата - “аз съм най-неподходящият за политика”. Събев продължи, че когато е получил предложението от Кирил Петков да се присъедини към политическия му проект, е помислил да отговори: „Много сте готини, кефите ме, но мога да ви подкрепя само така, както може да се подкрепи един бизнес, със съвети и така нататък!“. Беновска обясни, че Кирил Петков и Асен Василев са ѝ гостували в предаването, получили са се прекрасни интервюта. „Много са интелигентни, нали?“, отвърна Събев. Водещата отговори, че има забележки към двамата, смята ги за малко наивни, но може би това е необходимо качество, за да си дръзновен. Тя припомни, че Асен Василев е изпял много добре „Хубава си моя горо“ в интервю за "Беновска пита” преди време и попита госта си дали може и той да я изпее. Събев отговори, че не може да пее. Той обаче си припомни една случка, когато в началото на 90-те години е бил на конференция във Виена и вечерта заедно с представителя на държавата в една механа са пели прегърнати „Хубава си моя горо“ с халба бира в ръка.

Страстта по моторите, масонството и будизмът

Водещата показа на екрана снимка на Събев с мотор и го пита как поддържа добрата си форма. Той отговори, че тренира и поддържа много добре формата си. Събев разказа, че когато през 1993 е започнал да развива бизнеса си, е спрял да употребява всякакъв алкохол, по-късно е спрял и цигарите. Той продължи: „Но видех ли мотор някъде ми падаше ченето. Можех с часове да стоя и да го гледам. 40 години се стисках да не си купя мотор, но на 58 години минах курса” разказа Събев. Той подчерта, че е минал през всички възможни курсове, за да е безопасен на пътя, но е започнал да постига времена, които надеждите не ги постигат. Николай Събев сподели, че е будист, защото това му дава обяснение на живота и нещата от него. “Това е една чанта с инструменти, които ти дават възможност да работиш правилно с нещата, които се случват” каза Събев. На въпроса на Беновска дали е масон, той отговори, че се пази от зависимости, защото иска да е свободен. Водещата го попита какво е да си независим и не е ли зависим от любовта, от децата си, от жената до себе си, от мотора. Събев отговори, че е човек е зависим, но когато разбере, че живее в обусловен свят - зависимостите изчезват. “Всичко има причина и всичко се променя” подчерта Събев.

Беновска пожела да изгледат коментара на седмицата, в които става въпрос и за Николай Събев, Кирил Петков и Асен Василев

Беновска: Борисов - Герджиков, Радев, Карадайъ – кой ще е „шампионът“ на изборите?

Дърва v/s ток… Студ… Опитват се да ни ваксинират… -

А на „стадиона“ на изборите и Радев, и Борисов пеят като Фреди Меркюри: „We are the champions“…

Кой ли ще е „шампионът“ на изборите?

Защото: Бойко Борисов не се заигра за президент „по свирката“ на Радев. И подкрепи проф. Анастас Герджиков.

Румен Радев: Преди 5 години Борисов се скри под полата на г-жа Цачева, сега се крие под тогата на ректора.

Бойко Борисов: Така ли е казал? Аз се занимавам с важни неща. За духовното състояние на изпаднал в криза човек не ми се говори. А и той, понеже все под пола, все с баджанаци… Ректорът на ректорите – какъв по-голям обединител може да се намери?!

Проф. Анастас Герджиков: Надявам се, че ще мога да убедя всички политически партии и най-вече, всички български граждани, че аз съм този кандидат, който може да обедини всички българи в името на наш общ идеал. В момента нямаме национален идеал, имаме нужда да се обединим около нов.

Закономерно: ДПС издигнаха Мустафа Карадайъ за президент.

И Борисов отиде да играе мач на терен.

А Радев седна да гледа мача от скамейката.

Въпросът на въпросите е: Ще бие ли дипломатът на етническия мир Доган „ДПС-арски шут“ на Радев - за „разравянето“ на етническите горещи въглени?

Румен Радев: Вие, г-н Карадайъ, ще ми кажете ли коя е Вашата родина-майка?

Мустафа Карадайъ: Да, г-н президент, моята родина е България и мисля, че за всичките тези 51 години, които ги имам, са абсолютно и категорично доказателство на това.

Йордан Цонев: Ще има последствия за българския президент, да. Ние дадохме своя скромен принос той да стане президент, сега ще дадем своя скромен принос той да не стане.

И Ректорът на ректорите проф. Анастас Герджиков се включи да спре „коремното възземане“ на Румен Радев към 2-ри мандат президент.

Проф. Анастас Герджиков: Аз няма да откажа на никоя партия подкрепа, защото това би било лош знак за българското общество. Включително и на ДПС.

Дали, обаче, знаковото лице на „Продължаваме промянатаНиколай Събев - собственик на „Еконт“, се сети да скастри Кирил Петков и Асен Василев, че едно котенце и едно агънце бяха зад гърбовете им, когато се заклеха „Радев - президент“?

Асен Василев: Кандидатът ни за президент е г-н Румен Радев!

Кирил Петков: Ние много го харесваме Румен Радев, защото за последните 3 месеца, когато той каза: „Имате пълна свобода за действие, правете и действайте, както мислите, че е най-добре за България“ – нито аз, нито Асен не получихме нито един телефонен разговор, за да ни каже: „Не правете това или наемете този“. Не! Той ни даде тази свобода и общите принципи, в които сме управлявали заедно с нашите колеги от служебното правителство – мисля, че са общи и за него.

Защото: „Кръвната клетва“ „Радев - президент“ може да „претовари“ камионите на Николай Събев – „Еконт“?

Бойко Борисов: С какво нашите опоненти доминират над нас, за да не сме горди с това, което сме направили? И това е във всеки един град, за който говоря. Няма град да не е направено толкова, колкото в Пловдив. Да продължава промяната. Говориш за бюджет, който приехте. Вие не сте почтени. Ако бяхте почтени, щяхте да направите не актуализация на нашия бюджет, а щяхте да направите бюджет за следващата година. Това е почтеност в управлението. Не да изхарчиш за 2-3 месеца, да излъжеш пенсионерите и от януари да не знаеш какво ще правиш. Почтеност в политиката е да носиш отговорност. Да, залъгахте с този бюджет 2-3 сфери, а какво ще правите после? Почтеност е много хубава дума. Кой от нас не счита, че е почтен? Или ако не гласуваш за Румен Радев, не си почтен? Така ли излиза? Или че не си в неговия инициативен комитет – не си от цвета на нацията? Кой може да си позволи да говори от името на нацията, на народа и да определя кой е цвета и кой не е?

Борисов - Герджиков, Радев, Карадайъ – пращат ли „шифрограма“ на Радев „президентство off“?

Борисов - Герджиков, Радев, Карадайъ – кой ще е „шампионът“ на изборите?

Аз съм Беновска. И питам.

Борисов - Радев

“Този човек, който чухме - Борисов и неговата група - вкара България във феодалното общество с феодални отношения и това е очевидно” подчерта Събев. Той продължи с това, че при атаките на президентството си е помислил, че това ще е краят на феодализма. “Ако ген. Радев не беше постъпил така, ние сега с Вас нямаше да говорим тук. Аз съм фен на Радев, аз съм привърженик на всички негови действия. Моята основна позиция е стратегически бизнес анализатор за “Еконт”. Следя много внимателно стъпките, действията и преговорите на президента Радев. Този човек има държавническо мислене. Другият човек има феодално мислене. Аз ще подкрепа Радев” каза Събев и заяви, че с Кирил Петков и Асен Василев са на една страница.

Подаръците

Беновска подари на Николай Събев една зелена ябълка, защото е зелен в политиката, както и едно българско знаменце, за да отстоява патриотизма. Водещата подари на Събев и червена ябълка за успехите му в бизнеса. “Ние следваме Асен и Кирил. Аз съм зад тях. Те са нашите лидери, защото виждаме реално възможност България да стане световен финансов търговски център. Това може да стане. Хайде, да го направим!”, призова Събев. Беновска подари на събеседника си книгата с интервюто ѝ с Ахмед Доган. “Той е един изключително умен и опитен политик!” подчерта Събев. Водещата подари и Конституцията на Р. България. Събев заяви, че спазва и ще спазва закона, но има различни гледни точки и това променя или не променя света, в зависимост от това “как дяволът чете това евангелие”. Събев подари на предаването книгата “Сградите - европейско културно наследство на Русе”. Той разказа, че се е постарал някои от знаковите сгради на Русе да бъдат реставрирани, защото русенци са събрали най-доброто от света - архитекти, майстори и материали и затова градът е такъв. Той подчерта, че ако някой се оплаква от липса на работна ръка - той ще вкара хора от Китай и ще направят път за един месец.

Така завърши разговорът между Николай Събев и Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване “Беновска пита” по “Радио К2” и на живо във Фейсбук и Ютюб на 16-ти октомври 2021 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук