Тръмп заподозря нарочно забавяне на ваксината срещу COVID-19

0
Американският президент Доналд Тръмп заяви, че новината за ефективността на ваксината срещу COVID-19 е публикувана след президентските избори, само за да не спечели
Американският президент Доналд Тръмп заяви, че новината за ефективността на ваксината срещу COVID-19 е публикувана след президентските избори, само за да не спечели Снимка: БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че новината за ефективността на ваксината срещу COVID-19 е публикувана след президентските избори, само за да не спечели

Федералната агенция по лекарствата трябваше да обяви по-рано не по политически причини, а за да бъдат спасени човешки животи, написа Тръмп в Tуитър, предава NOVA.

В поредица от туитове Тръмп заяви, че Американската агенция за лекарствата и Демократическата партия изчакаха пет дни, за да обявят ефективността на ваксината, защото не искали той да спечели благодарение на ваксината.

"Ако Байдън беше президент, нямаше да има ваксина още четири години, нито Федералната агенция по лекарствата би я одобрила толкова бързо." „Бюрокрацията би унищожила милиони животи“, пише Тръмп.

Той също така обвини медиите, че "прогнозират резултатите от изборите" и че това е намеса в изборите и би трябвало да носят отговорност за това.

Сегашното изявление на Тръмп е в пълно противоречие с многобройни негови пренебрежителни изказвания за опасността от коронавируса и противоречивите мерки, които имаше намерение да предприеме в някои щати, за да овладее развихрилите се протести.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Слънчев удар е... Когато твоето слънце, те хване с друго слънце...

Харесай Дунавмост във Фейсбук