Собственик на фармацевтична компания с оптимистична прогноза за ваксина за COVID-19

0
Германският милиардер разкри, че президентът на САЩ Доналд Тръмп наистина е искал да закупи правата върху производството на тази ваксина
Германският милиардер разкри, че президентът на САЩ Доналд Тръмп наистина е искал да закупи правата върху производството на тази ваксина

Германският милиардер Дитмар Хоп, който е собственик на SAP, футболния клуб Хофенхайм и на компанията CureVac, която разработва ваксина срещу коронавируса (това е компанията, която Доналд Тръмп се опита да направи американска, за да се ползват американците с предимство бел.ред.), даде оптимистична прогноза за това кога може да е готова ваксината.

Всичко зависи от института на Пол Ерлих (Федерален институт за ваксини). "Първо трябва да се направят тестове върху животни, а след това и на хора. Но мисля, че можем да предположим, че през есента тя вече трябва да се предлага, когато ще дойде следващата вълна на инфекцията", заяви Хоп, цитиран от Frankfurter Allegemeine Zeitung.

Германецът разкри, че президентът на САЩ Доналд Тръмп наистина е искал да закупи правата върху производството на тази ваксина. Той не отрече, че държавният глава на САЩ е предложил 1 милиард долара. Неговата компания интензивно проучва създаването на ваксината от януари.

Запитан защо е отказал предложението на стойност 1 милиард долара за правата върху лекарството, Хоп заяви: "Аз лично не съм разговарял с господин Тръмп, той е разговарял с компанията. Попитах ги какво мислят за това и разбрах, че не е опция. Не е редно немска компания да разработи ваксината и тя да се използва изключително в САЩ. Това не беше вариант за мен".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари