Белгия съобщава за нов "подвариант" на Омикрон

0
Новият подвариант е обозначен ВА.2 и засега няма данни дали е по-заразен
Новият подвариант е обозначен ВА.2 и засега няма данни дали е по-заразен

Новият подвариант е обозначен ВА.2 и засега няма данни дали е по-заразен

Дневният брой на новозаразените с ковид в Белгия в понеделник тази седмица е достигнал нов рекорд - 60 000 души. Това е съобщил министърът на здравеопазването Франк Ванденбрук, цитиран от местни медии.

Преди ден в страната бе съобщено за рекорд от около 30 хиляди заразени дневно в последната седмица. Данните сочеха също за нарастване на броя на приетите в болница, но и за намаляване на настанените в спешни отделения, пише 24 ЧАСА.

Уточнява се, че вече 91,5 на сто от новите случаи са на зараза с варианта Омикрон на вируса на ковид, а останалите - с Делта. Днес се съобщава, че на 26 декември миналата година в страната е бил засечен и "подвариант" на Омикрон, с който засега са заразени около един процент от хората, дали положителна проба при изследване.

Новият подвариант е обозначен ВА.2 и засега няма данни дали е по-заразен, дали предизвиква по-тежко боледуване, доколко ваксините помагат срещу него. Пояснява се, че най-новият подвариант съдържа значителни разлики спрямо Омикрон (ВА.1).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари