Белгия обмисля да предостави всичките си изтребители Ф-16 на Украйна

1
Белгия има около 50 такива изтребителя, половината от които са в ремонт
Белгия има около 50 такива изтребителя, половината от които са в ремонт

Белгия има около 50 такива изтребителя, половината от които са в ремонт

Белгия може да предостави всички свои изтребители Ф-16 на Украйна, съобщи министърът на отбраната Людивин Дедондер. Тя уточни в интервю за една от националните телевизии, че Белгия разполага с "няколко десетки" такива машини. По данни в медиите Белгия има около 50 такива изтребителя, половината от които са в ремонт.

Доставката на Ф-16 за Украйна зависи от получаването на новите изтребители Ф-35 за Белгийските военновъздушни сили, посочи Дедондер. По-рано бе изяснено, че първите бройки от новите самолети се очакват до края на тази година.

Можем да решим да изпратим дори всички белгийски Ф-16 на Украйна, те са няколко десетки, заяви Дедондер. По нейните думи се обсъжда предоставянето на Киев на допълнителна военна помощ за 611 милиона евро. Белгия е осигурила на Украйна от началото на войната военна помощ за 280 милиона, уточни министърът.

Дедондер съобщи, че белгийското правителство наскоро е поръчало боеприпаси за 1,2 милиарда евро, предвижда инвестиции в отбраната за 11 милиарда евро до 2030 г. и наемането на още 10 000 военнослужещи в следващите четири години. Попитана дали Белгия трябва да се готви за война, Дедондер заяви, че не би искала да тревожи обществото. Няма признаци Русия днес да се готви за нападения срещу други съседни държави, подготвяме се, макар че засега няма пряка заплаха за Белгия, каза министърът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    до 3
    Май българският език не ти е майчин, отскоро се мъчиш да го употребяваш.:)
  • 3
    4
    фена на Путин
    Ако ще на белгийския крал фритюрника в който той лично си пражи бланшираните картофи да предоставят все тая. С украйна е свършено ! ПИЗДЕЦ ! Много са смешни евро педерасите с техните помощи. На светлинни години са от реалната ситуация там и защо изобщо братята започнаха да ги трепят. Окончателно да влошат повехналия имидж на натовското въоръжение, че след войната освен Южна Корея и Япония (и ние естествено) никой няма да им подпише договор за оръжия. Да дават ! Добре дошло !
  • -5
    3
    фена на Путлерчо
    Браво на белгийците! Те мислят за доброто на Европа и Света и иската да помогнат срещу агресията и окупацията на гнусната Сатрапия! Слава Украина!
  • 5
    2
    русенец
    А шофьори за тези самолети ще изпратите ли? Защото украинските такива свършиха.
  • 2
    1
    ОЧАКВАХ
    Очаквах милост за България,поне десет моля,другото на скрап отива.Ясно е.Къде е евроинтеграцията,помоща? Нека на всички им е ясно какво ни чака.При всички положения аюериканската икономика ще бъде освежена и задействана от поръчки идващи от ЕС.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари