Бебета, родени от майки с COVID-19, имат антитела срещу коронавируса

0
Броят на антителата при бебетата варира. Изследователите са установили, че той е по-висок сред тези, чиито майки са се заразили по-близо до момента на раждането
Броят на антителата при бебетата варира. Изследователите са установили, че той е по-висок сред тези, чиито майки са се заразили по-близо до момента на раждането

Специалистите отбелязват, че е необходимо допълнително наблюдение, за да се види дали антителата ще намаляват с напредването на възрастта на бебетата

Всички пет бебета, родени от жени с Ковид-19 по време на изследване в Сингапур, имат антитела срещу причиняващия заболяването коронавирус, предаде Ройтерс.

За изследователите засега остава неясно какво ниво на защита осигуряват наличните антитела, предава БТА.

Проучването е обхванало 16 жени. Повечето участнички са били с леки форми на заболяването. По-остри реакции са настъпили при по-възрастните жени с по-висок индекс на телесната маса - тенденция, която се наблюдава и сред общото население.

И при петте участнички, които са родили бебетата си до момента на публикуване на изследването, е установено наличието на антитела, според Сингапурска мрежа за акушерство и гинекология.

Броят на антителата при бебетата варира. Изследователите са установили, че той е по-висок сред тези, чиито майки са се заразили по-близо до момента на раждането.

Специалистите отбелязват, че е необходимо допълнително наблюдение, за да се види дали антителата ще намаляват с напредването на възрастта на бебетата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари