Откриха връзка между кафето и коронавируса

0
Оказа се, че кафето дава малко тласък на имунната ни система за борба с COVID-19
Оказа се, че кафето дава малко тласък на имунната ни система за борба с COVID-19

Изследователи от Северозападния университет в Съединените щати откриха връзка между консумацията на кафе и развитието на коронавирусна инфекция

Оказва се, че тази приятна за мнозина напитка има известна защитна сила, пише zdrave.to

Изминаха повече от две години от откриването на коронавируса и изследователите имаха много време да разберат не само какво причинява този патоген, но и какво укрепва човешкия имунитет.

Оказа се, че кафето дава малко тласък на имунната ни система за борба с COVID-19. Тази напитка, обичана от милиони хора, намалява риска от развитие на коронавирус с 10%, дори ако пиете само една чаша на ден.

Но не само кафето има тази защитна сила. Подобни свойства са открити в варени или сурови зеленчуци - достатъчно е да се ядат само малко повече от половин порция, с изключение, уви, на картофи. Вярно е, че има храни, след ядене на които рискът от коронавирус се увеличава.

Например, по-малко от половин порция преработено месо като наденица или хот-дог дневно е достатъчно, за да увеличи риска от развитие на COVID-19. Авторите на изследването проследяват хора, които са дали положителна проба за коронавирус.

В същото време учените изобщо не са убедени, че именно кофеинът е основният компонент на защитата срещу Covid, която човек получава след пиене на кафе. Възможно е тази напитка да има някои други съставки, които я отличават от чая, които водят до този ефект.

Като цяло проучването показва значението на здравословната диета за укрепване на имунната система и допълнителна защита срещу сериозни заболявания като коронавируса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари