Бебе гигант се роди в Пловдив

2
Новороденото дошло на бял свят с тегло над 5 килограма
Новороденото дошло на бял свят с тегло над 5 килограма Снимка: УСБАЛАГ Селена / Facebook

Новороденото дошло на бял свят с тегло над 5 килограма

Цели 18 пухкави бебенца с тегло над 3500 грама посрещнаха от началото на месец юни в пловдивска болница. Едно от тях обаче изненада със завидните размери от 52 см и 5150 грама. Най-голямото бебе в лечебното заведение за тази година носи трите имена на своя дядо Димитър и се появи в екипа на д-р Матев, д-р Андреев, неонатолога д-р Василева, анестезиолога д-р Дилова и ак. Механджийска.

Митко е дълго чакано бебе, след многократни неуспешни опити за забременяване родителите му не губят надежда дори и за миг и още след първата проведена ин витро процедура положителният тест за бременност бил факт. Бременността преминава нормално, но последният месец бил истинско предизвикателство заради тежестта, която ставало все по-трудно да се носи, споделя Елена.

Именно заради големия плод се наложи допълнителна интервенция два дни след раждането и едноседмичен престой на мама и бебе в болницата.

"Благодаря на д-р Матев, който беше до мен през цялата бременност, от самото начало до раждането на Митко, както и на д-р Костадин Георгиев, който проследи състоянието ми след раждането и двамата реагираха мигновено, когато беше необходимо. Искам да благодаря на целия екип, който не ме остави през целия период“, обобщи Елена, след като се опита да изреди персонално всички от операционна зала, през детска стая до рехабилитаторите и не пропусна консултанта по кърмене Петя Запрянова, която успешно се справи със задачата гладът на Димитър да бъде преодолян.

Но най-благодарна е на нейната вуйна Мадлен Маркова, която е операционна акушерка в болницата и неотлъчно е била до нея през цялото време, за да ѝ оказва подкрепа в този най-съкровен и емоционален момент.

Елена и Димитър вече са си вкъщи, а ние пожелаваме на цялото семейство да са здрави и щастието им да е със същите големи размери като малкия Митко!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари