Бебе-гигант проплака навръх Богородица

0

Бебе-гигант проплака в бургаската университетска болница „Дева Мария“.

Малкият Виктор Тодоров се роди с рекордните 5030 гр. и дължина 54 см.  Заради голямото тегло и седалищното си прилежание, бебето е изродено по оперативен път от началника на отделението д-р Валентин Ирмов, научихме от ПИК.

Големият Виктор е първо дете от дълго чакана бременност. 37-годишната майка Бойка Тодорова от Каблешково разказва, че през цялото време е знаела, че бебето расте едро, но не е очаквала, че ще достигне толкова внушителни килограми.  Шегува се, че през бременността основно се е хранила с плодове, зеленчуци и ядки и се чуди колко щеше да порасне Виктор, ако беше заложила на месни продукти.

Под вещото ръководство на екипа в отделението по неонатология, на малкия-голям Виктор са направени всички необходими изследвания, преди да бъде пуснат вкъщи. Отделението по неонатология в университетска болница „Дева Мария“ е единственото с трето, най-високо ниво на компетентност в целия Бургаски район според Министерството на здравеопазването. Екипът има опит както с бебета с голямо тегло, така и с бебета със свръхниско тегло.

Източник: Агенция ПИК
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари