БДЖ пуска Коледни влакове с до 20 пъти по-скъпи билети

5
Влаковете, теглени от парни локомотиви, ще пътуват този уикенд
Влаковете, теглени от парни локомотиви, ще пътуват този уикенд Снимка: БТА / архив

Влаковете, теглени от парни локомотиви, ще пътуват този уикенд

БДЖ ще организира няколко Коледни пътувания с влак, теглен от парен локомотив, които да зарадват почитателите на железопътния транспорт за предстоящите празнични дни.

Този анонс разпространиха държавните железници, като уточняват, че въпросните влакове ще пътуват днес (16 декември) по маршрут София – Перник – София и утре (17 декември) по направление София – Банкя – София.

Цените на тази атракция са до 20 пъти по-скъпи от обикновените билети за въпросните дестинации, отбелязва вестник "Сега".

Например пътуването с днешният Коледен влак за Перник е на цена 58 лв. за възрастни и 29 лв. за деца до 10 г. Същевременно с обикновената железница в едната посока до Перник се пътува за 2.30 лв. (за възрастни).

Още по-голяма е разликата за утрешния коледен влак София-Банкя, който ще извърши общо две пътувания. При нормална цена от 1 лв., БДЖ обявява 46 лв. за възрастни и 23 лв. за деца до 10 г.

Иначе атракционното пътуване с влак, теглен от парен локомотив обещава „три вагона за пътуващите и един тематично украсен ретро вагон, където Дядо Коледа и Снежанка ще посрещат всички малки и пораснали деца“. В Перник днес пътуващите „ще имат достатъчно време да се разходят, да посетят Коледния базар в Перник и да се насладят на организираната празнична програма от Община Перник“.

Коледният влак до Банкя пък ще е с „пет вагона за пътниците и един специално украсен ретро вагон, който отново ще приюти Дядо Коледа и Снежанка“, а също така „времето за престой на влака в Банкя ще бъде достатъчно за пътуващите да се пренесат от една Коледна атмосфера в друга, като посетят Коледното градче в центъра на курортния град“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари