Бдение за жертвите на войната по пътищата

1
Държим да има много тежки наказания за пияните и дрогирани шофьори, казаха близките на жертви на катастрофи
Държим да има много тежки наказания за пияните и дрогирани шофьори, казаха близките на жертви на катастрофи

Държим да има много тежки наказания за пияните и дрогирани шофьори, казаха близките на жертви на катастрофи

40 дни след тежка катастрофа, при която загина млад мъж от Търговище, близки и приятели с протестно бдение. От мястото на инцидента призоваха за строги мерки срещу войната по пътищата.

Инцидентът, при който 21-годишният Петър Василев губи живота си, става малко преди Търговище на главния път София-Варна. Шофирайки към дома, колата му е блъсната фатално от насрещно движещ се автомобил. На мястото се събраха близки и приятели на загиналия, за да почетат паметта му, 40 дни след фаталната катастрофа, предава Телевизия Шумен.

„В памет на нашите деца, ние трябва да направим всичко възможно, да се спре това нещо, тази война. Основно ние държим да има тежки наказания, много тежки наказания, за тези които шофират след употребата на алкохол и наркотици, защото много случаи зачестиха и трябва нещо да се направи. Основно за това ще се борим от тук нататък“, каза Валентин Василев – баща на Петър.

За кратко събралите се блокираха движените по главния път и положиха цветя на мястото на удара.

„Ние ще следим и дали виновникът за смъртта на нашето дете ще понесе своята отговорност“, категорична е Стела Антонова – организатор.

В подкрепа към семейството на Петър, на бдението присъства и бащата на загиналата при тежка катастрофа в Шумен Светомира Станчева.

„То е гласът на всички граждани, на всички които живеят в Република България, да са малко по-дисциплинирани, да са малко по-концентрирани, да са малко по-възпитани, да спрем тези убийства по пътищата, не може да продължава, бе хора, повече по този начин, не може. Дайте нещо да направим всички, събудете се, бедете малко по-жизнени, бъдете малко по-безкомпромисни“, призова Анатолий Накев.

Разследването на катастрофата продължава, като са назначени множество експертизи, които трябва да дадат отговор на всички въпроси, свързани с инцидента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари