Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

Бъзън на бунт!

3

"Намерението на АМ "Черно море" да построи асфалтова база в местността на с. Бъзън на отстояние 425 м от жилищата на жителите, вдигна на крак отново с. Бъзън.

Бъзънчани не искат асфалтова база и са готови на крайни мерки, за да защитят природата, щъркелите и бъдещето на децата си.

Бъзън се пребориха с намерението на АМ "Черно море" още в далечната 2011г с решение на ВАС в полза на с. Бъзън, за което се пребори цялото село, представлявано от инициативен комитет.

На 03.02.17 г кметът на селото г-жа Цанкова проведе общоселско събрание, за което почти не чуха жителите и присъстваха не повече от 20 жители и гостите от АМ "Черно море", като при населението на селото и имайки предвид, че самото събрание е в работен ден от седмицата, бе нарушен закона за прякото участие на гражданите в държавната и местната власт, където ясно е посочен редът и регламентът за провеждане на събрания в населените малки места!

Кметът на селото спестява вече една много "интересна " подробност на жителите си и до момента, която е, че зам. кметът на Община Русе - г-н Наков, е подписал през 2016 г разрешение за ПУП на АМ"Черно море", което раздразни, както Местният Обществен Съвет така и жителите!

Местният Обществен Съвет, оглавяван от известни с гражданската си будна позиция в България г-н Танжу Ахмед, поеха инициативата с подкрепата на голяма част от жителите, при което вече са внесени възражения към Общината и др. институции по темата за намерението за строеж на асфалтова база.

Вече са притеснени и собственици на земеделски земи в близост до терена на АМ "Черно море".

Автор: С. С.
(Автор: С. С. - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари