Бащата на Тоско: Моето дете е убито, няма да простя на тези, които го убиха!

2
Гръцки медии твърдят, че според аутопсията момчето е починало след удара от кола, а не от побоя
Гръцки медии твърдят, че според аутопсията момчето е починало след удара от кола, а не от побоя Видео: bTV

Повдигнати са обвинения за тримата задържани за смъртта на 28-годишния българин, пребит от ултраси и впоследствие ударен от кола в Солун.

Данните от аутопсията на тялото показват, че смъртта му е в следствие на удара му от автомобила, а не от нападението над него, твърдят гръцките медии, предава bTV.

Тоско Бозаджийски беше нападнат в неделя заедно с още 8 симпатизанти на "Ботев" Пловдив, след мач между гръцките ПАОК и "Арис".

Обвиненията са от хулиганство, до причиняване на тежка телесна повреда, довела до смърт. Шофьорът на колата е обвинен за причиняване на смърт по невнимание. Сред арестуваните е и син на полицай от отдела за борба с футболното хулиганство.

Пред екипа на телевизията проговори почерненото семейство, за да поиска справедливост. Те са в Солун, за да транспортират тялото на сина си.

Родителите за последно се чуват със сина си минути преди нападението. Тоско им казал, че се прибира. „Моето дете е убито, аз няма да простя на тези, които го убиха ще се опитам да бъдат наказани по законен начин“, казва бащата Георги Бозаджийски. „Показаха ни го, беше в ужасяващо състояние. Пребит. Просто пребит“, допълва той през сълзи.

Не е нормално в 21 век в европейска държава да се случва това нещо. Искаме да няма повече такива случаи и да няма повече пострадали деца и тези, които са го причинили да си получат наказанието“, казва и майката Александра. Бащата се надява гръцката полиция да си свърши работата и виновните да бъдат наказани.

28-годишният Тоско трябвало да завърши право тази пролет. Оставал му е един изпит. Изключително интелигентно момче, никога не е проявявал такава агресия, посочва сестра му Петя Бозаджийска. Тоско е бил и председател на фен клуба на „Ботев“ Пловдив, на национално ниво.

Мъката е голяма, загубата е много тежка, защото това беше едно културно, възпитано момче. Не е типичният лумпен или хулиган“, споделя Велизар Цолакидис, привърженик на „Ботев“ Пловдив.

Привържениците на побратимения с „Ботев“ Пловдив отбир - „ Арис“ също скърбят за българина.

Съжалявам, че точно в моята страна, един футболен фен, който обича нашия клуб „Арис“ беше убит от ултрасите на ПАОК! Все по-често има нападения от тези хора в града“, казва Илиас.

Екипът ни потърси и позицията на ПАОК и ръководството му, но без резултат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От днес банята се увеличава с 10 минути махане на мартеници!

Харесай Дунавмост във Фейсбук