Ясна е причината за смъртта на българския футболен фен в Солун

0
Готови са резултатите от аутопсията на починалия Тоско Бозаджийски
Готови са резултатите от аутопсията на починалия Тоско Бозаджийски

Готови са резултатите от аутопсията на починалия в Солун Тоско Бозаджийски.

Каква е причината за смъртта на футболния фен, е съобщено на семейството му.

На този етап от консулството ни в Солун отказаха да оповестят дали смъртта е настъпила в следствие на побоя, нанесен на Бозаджийски от футболни фенове или заради пътно транспортно произшествие, при което той е прегазен от лек автомобил. Междувременно и футболните фенове у нас и от ръководството на "Ботев" - Пловдив призоваха за адекватни наказания за виновните за смъртта на Тоско Бозаджийски, информира БНТ.

Записите на охранителните камери са показали, че в побоя над българите има и други участници, освен арестуваните. Имената на задържаните се пазят в тайна, но за първите двама вече е доказано, че са участвали в нападението и срещу тях са повдигнати 11 обвинения. По две - за извършено тежко престъпление и по 9 - за хулигански прояви, съобщиха от консулството ни в Солун.

Българската група с нищо не е предизвикала футболните хулигани, това показват както записите от камерите, така и показанията на свидетелите.

Борис Гиздаков: Не може чрез футбола социални утайки да си избиват комплексите и неудачите в живота. В крайна сметка футбола трябва да носи красота и щастие на хората.

Според гръцките медии един от задържаните е син на висш полицай и то от отдела за борба със спортното хулиганство. В южната ни съседка случаят продължава да се коментира с искане за много по-строги мерки срещу тези футболни агитки, като вече ги наричат "потенциални убийци." За повече сигурност при провеждането на мачовете се настоява и у нас.

Георги Анастасов, спортен журналист: Виждаме, че в една Англия например нещата от години са сложени в ред. Значи може, значи има начин щом това е възможно там, при положение че там хулиганизма беше в огромни мащаби.

От ръководството на "Ботев"-Пловдив апелираха за бърза и адекватна реакция от страна на гръцките власти.

Асен Караславов, спортно технически директор на ПФК "Ботев": Надявам се гръцката полиция, гръцките власти да си свършат много добре работата и по най - строгия начин да бъдат наказани всички тези, които ни причиниха това зло.

Останалите фенове от групата, нападната в Солун, отказват да говорят за случилото се преди погребението на Тоско Бозаджийски

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари