Бащата на Кирил Петков е разгледал досиетата на родителите си

1
Петко Петков обеща да публикува документите
Петко Петков обеща да публикува документите Снимка: bTV

Петко Петков обеща да публикува документите, когато получи копия от тях

Бащата на Кирил Петков Петко заяви в социалната мрежа, че е разгледал досиетата на родителите си, които са били в трудов лагер по време на комунистическия режим. Петко Петков обеща да публикува документите, когато получи копия от тях.

"Вчера имах уникално преживяване. Прекарах четири часа в читалнята на комисията по досиетата. Имах възможността да разгледам досиетата на майка ми и баща ми. И двамата са били въдворени в трудовия лагер при село Ножарово. По-късно майка ми е била преместена в друг женски лагер.

В папките бяха описани и разпитите, които са били провеждани. В папката на баща ми имаше негови снимки от лагера. Голяма част от писмата на майка ми - следени, отваряни и преписвани, също бяха там. Документирано е, как след като е напуснала лагера, са се опитали да я вербуват да работи за ДС, защото хората около нея са ѝ имали доверие, тъй като са знаели, че е била жертва на репресии. Най-важният за мен документ, беше този, в който вербуващият офицер е написал, че прекратява опитите си да я вербува, тъй като, когато била привикана през един августовски ден, майка ми отишла с топли дрехи и одеяло, и казала, че е готова да влезе в затвора или пак да бъде изпратена в лагер, но няма да сътрудничи.

Нещо, което аз отдавна знаех от нейните разкази.

Когато спрях да чета, имах чувството, че съм бил в машина на времето. Върнах се в годините между 1946 и 1960. Бях много развълнуван от това, което бях видял.

Вечерта по Панорама гледах Свиленски от БСП, който беше много загрижен за мира и добруването на българския народ. Догади ми се.

Вчера беше един от най-разтърсващите дни в живота ми. Благодарен съм, че имах възможноста да прочета и препотвърдя за себе си отново всички онези травмиращи събития, за които съм слушал от малък.

Щом получа копие от тези документи, ще намеря къде и как да ги публикувам", написа Петко във Фейсбук.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    11
    я виж ти
    скъсания червен презерватив се е възпалил!
  • 2
    10
    хаха
    Наследници на лежали по лагерите издигат наследник на комунисти от дс за кмет на шопето.
  • 2
    9
    До 5
    Когато това стане,русофила ще се преобрази и ще стане най ревностния защитник на евроценностите и преследвач на Кремълските фенове...
  • 1
    8
    До 4
    Такава е мечтата на простака,да издевателства над умния и интелигентния...
  • -1
    7
    Бай Чеп
    Киро Ментака и баща му Петко Тъпака трябва да четат повече история, не досиета! Така е било : Предателство --> Национална Катастрофа --> Народен Съд --> Калайка --> Трап ! Който има късмет - в Белене или на Слънчев бряг край Ловеч!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари