Баща на пет деца обра магазин с пистолет – играчка, за да нахрани семейството си

0
Посред бял ден мъж нахлу в магазин за хранителни стоки, размахал пистолет и поискал оборота
Посред бял ден мъж нахлу в магазин за хранителни стоки, размахал пистолет и поискал оборота Снимка: kr.ru.

Посред бял ден в Равда маскиран мъж нахлу в магазин за хранителни стоки, размахал пистолет и поискал оборота.

Веднага след като крадецът избягал, продавачката натиснала паник - бутона. Пет минути по-късно в магазина пристигнала полицията. Униформените се усмихнали, щом разгледали местопрестъплението – очевидно било, че не става дума за професионален обир. Крадецът избягал пеша в снега, пише kr.ru.

Следователите трябвало само да проследят тежките стъпки в преспите. Само няколко минути по-късно крадецът бил спипан във входа на една от жилищните сгради. Той свалил маската и се огледал. Когато полицията го настигнала, установила, че оръжието е просто детска играчка, а крадецът тихо въздъхнал:

- Момчета, имам пет деца. За да ги храня, трябваше да открадна ...

На пръв поглед изглежда, че историята е вярна. 34-годишната Евгения Смирнова (името е променено) има пет деца. Мъжът й е  единственият източник на доходи в семейството. Евгени работил в продължение на две години като механик. През октомври 2015 г. фирмата прекратила договора. Три месеца по-късно Евгени все още не може да си намери работа.

На 29 декември жена му ражда още едно дете. Спестяванията на семейството съвсем се стопили. Именно тогава мъжът взел играчка от децата си и влязъл в първия магазин, който му се изпречил пред очите.

В касата на магазина в този момент има 50 хиляди рубли. Но крадецът успява да вземе едва 7000. Тази сума е намерена в джобовете му.

- Мъжът има пет деца, а най-малкото от тях е едва на две седмици. Съпругата му никога не е работила. Живеят под наем в апартамент с една спалня, коментират от полицията. Именно недоимъка го притиска към стъпката да посегне върху чуждото, коментира и хазаинът на Евгении семейството му.

- Работил съм като стругар. Заплатите варират от 20 до 60 хиляди рубли, коментира самият Евгени. Парите ми стигаха, но кризата притисна фирмата към съкращения. Парите свършиха. И ако няма пари, тогава с какво да храня децата си. Погледнах децата – имат нужда от храна, да се облекат. В интернет също не намерих работа. Тогава взех пистолет играчка и отидох в магазина. Жена ми, когато разбра, изпадна в шок. Сега се надявам на условна присъда. Защото иначе какво ще правят без мен?

Но в този случай има едно голямо "но": Евгени Смирнов е два пъти осъждан. През 1999 г. той е заловен за кражба. Но съдията съжалил 18-годишно момче и му дал условна присъда. Уви, животът не научил на нищо Смирнов. Две години по-късно той почти убива човек. За "тежка телесна повреда" Евгени лежи пет години в затвора. Сега той е изправен пред 8 години затвор.

„Когато ме съдиха, бях още младеж. Имахме бар, в който се събирахме. Веднъж мой приятел се сдърпа с някакви други младежи. Стигна се до бой. Приятелят ми падна лошо. Знаете какво се случаи такива ситуации – дума срещу дума. Започнаха да го бият и аз се застъпих за него. А кражбата… откраднах телевизор. В младостта си, от глупост.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари