Баща и син хвърлиха в кладенец свой съсед

0
Аутопсията установила, че мъжът е починал от удавяне, а не от удар
Аутопсията установила, че мъжът е починал от удавяне, а не от удар Снимка: Pixabay

Междусъседска свада в Търговище е завършила с фатален край за един от участниците в нея, а след скандала са арестувани двама мъже, за които се смята, че са извършилите, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна, предава Fakti.bg

75-годишният Благой А. и 43-годишният му син Младен А. са задържани по обвинение, че на 20 юли 2019 г. са хвърлили своя съсед Димитър Й. в кладенеца на двора му, където той си удря главата и умира от удавяне.

Враждата датира отдавна между възрастния мъж и неговия комшия, като прокуратурата разполага с информация, че на 23 септември 2016 г. убитият е бил намушкан в ръката с вила и ударен в главата с дървената дръжка след спречкване помежду им.

Смята се, че Димитър често провокирал Благой с нудистки изяви и уриниране в двора на съседа, което нагнетило напрежение помежду им.

В деня на убийството Димитър бил в една от местните кръчми, където негови познати го черпели с алкохол за тяхно забавление, тъй като въпросният бил всеизвестен със скечовете си на безработен любител на спиртни напитки По-късно той бил прибрал във фургона си от един от компанията, но в даден момент решил отново да предизвика Благой.

Тогава възрастният мъж се обажда на сина си под претекст, че не се чувства добре, а, когато Младен пристига, угасят охранителните камери и отиват за физическа саморазправа с Димитър. Благой удря един ритник на пияни мъж на земята, след което със сина му решават да го пуснат в кладенеца през глава. Тогава жертвата се удря челно с дъното, охлузва си тялото и се дави в дълбоката около метър и половина вода.

При аутопсията е установено наличието на 1,88 промила алкохол в кръвта на Димитър Й., а причината за смъртта е именно удавяне.

Бащата и синът ще бъдат изправени пред Търговищкия окръжен съд за деянието си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари