Басейн забранен за сирийци и цигани

2
Собственикът на басейна отрече сирийските граждани да са забранени гости
Собственикът на басейна отрече сирийските граждани да са забранени гости

Басейнът в Свиленград е забранен за сирийци и цигани. Забраната била валидна само за бежанците, които нямали право да се къпят наравно с другите във водата, а сред потърпевшите бил братът на известния режисьор Нидал Алгафари - Басел. Това заяви самият пиар и идеолог на "Ку-ку".

Басел Алгафари е сириец и е у нас от две години. Има малък ресторант и припечелва добре,  дотолкова, че да отвори втори. Обича родината си, но и тук му харесва. Когато отива на басейн в Свиленград, разбира, че националността му е проблем. Поне според персонала на басейна.

„Аз му казах, че съм от Сирия, той ми каза – съжалявам, забранено е да влизате в басейна”, разказва Басел.

Скандалното посрещане става пред очите на негова приятелка, която се оказва единствена от компанията, която получава правото да плува в басейна, защото е българка.

Работникът, отказал достъп на хората до водата, отказва да коментира пред телевизията. Оказва се, че това не е първият случай, в които гонят сирийци от този басейн. Претекстът е, че "хората се притесняват".

„Идват от места, откъдето не се знае с какви, как са допуснати до тука и така нататък”, казва Марио Петров, посетител на басейна.  В разговор по телефона собственикът на басейна отрече сирийските граждани да са забранени гости. Той поясни, че единственото правило за посетителите е да са прилично облечени

Нидал Алгафари, брат на потърпевшия, твърди че собственикът на басейна му е казал, че е забранено за цигани и сирийци. Той е аргументирал забраната с това, че „имат заболявания по краката и това дразнело българите в басейна”.

„Престъпленията, които се извършват в България, не са от сирийци и цигани, това е дискриминация, която е отвратителна", каза Алгафари

Източник: КЛУБ Z
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- И той ми казва: "Искам да имам дете от теб!"
- И ти?!
- Пратих му по-голямото, че то яде повече!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари