Басарбово се сдоби с нова спортна фитнес зала

0

Нова спортна фитнес зала в читалището на с. Басарбово откриха вчера.

Община Русе е инвестирала в новоизградения фитнес 12 500 лв., като средствата са отпуснати в рамките на програмата за малките населени места. Останалите средства са осигурени от дарения и доброволен труд. Общата стойност на новата придобивка възлиза на 30 000 лв. 
Залата е оборудвана с 17 професионални уреда, 11 от които тренират всички мускулни групи – модерна бягаща пътека със сменяща се настилка, кардио уреди и други. Тя ще се ползва безплатно от жителите на Басарбово.

 Г-н Стоилов честити на басарбовчани новия фитнес. Той сподели, че е изключително щастлив, че обектът, който се открива е зала, която е насочена към масовия спорт, за да могат подрастващите да тренират и да се развиват. „Николай е един много важен човек в моя екип. Идеята да се обърнем и финансово да подкрепим малките населени места е именно негова. През следващата година средствата ще бъдат удвоени“, допълни г-н Стоилов. 

Кметът на с. Басарбово г-н Николай Колев благодари на г-н Стоилов, че е първият кмет, който обръща внимание на малките населени места и им дава възможност да се развиват. Кметът на Басарбово сподели още, че идеята за откриването на тази зала е на младежите от селото. За новата зала г-н Колев получи подарък от съгражданите си - знамето на България и икона, която да закриля спортуващите и да им дава сила да се развиват. 
Откриването на фитнс залата беше предхождано от разнообразна музикална програма и водосвет, отслужен от Архимандрит Антоний, Протойерей Йоан и отец Софроний.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари