"Баровеца" се похвали с хеттрик от шарани!

0

Легендарният музикант Илиян Михов-Баровеца отново блесна с риболовния си майсторлък.

Музикантът успя да улови 3 тлъсти шарана при последното си посещение на водоем край софийското село Герман, пише България Днес.

Хеттрикът (футболен термин, който означава отбелязването на три гола от един играч в рамките на един мач - бел. ред.) е поредното постижение с въдица в ръка на Баровеца, който се слави като много добър рибар.

"Нещата този път се случиха буквално в 90-ата минута на мача, ако мога да използвам футболната терминология. Тоест всичко стана накрая. Тъкмо вече обмислях да си тръгвам и започна ударно да ми кълве. Първо извадих два екземпляра, които бяха с тегло от 3,760 и 3,800 килограма. За финал закачих най-големия - 4,155 килограма. Трябва да си призная, че доста ме измъчи, докато го извадя.

Имаше си много сериозна борба и не беше никак лесно. Но лека-полека с нежно отношение най-накрая стигна до брега. Тогава видях, че в него има останала стара кукичка, което означава, че и друг път са го закачали, но е успял да се измъкне. При мен обаче нямаше шанс", разказа Баровеца.

Музикантът редовно разпуска край водоема в Герман, а местните хора се шегуват с него, че рибите вече го познават и щом се появи, започват под строй да излизат на брега. "Този път бях решил, че ще се представя доста слабичко, а то в последния момент нещата се случиха. Вече съм обещал, че най-големия шаран ще го изядем с приятели", каза още изпълнителят на любимия хит на няколко поколения "Баровец".

През септември миналата година Баровеца постави личен рекорд за улов - толстолоб с тегло от 17,4 килограма. Подводният звяр бе с дължина от метър и половина и определено впечатли с размерите си. Михов обаче прояви благородство и пусна рибата на свобода. Преди това обаче не пропусна да си направи няколко снимки с чудовището, за да може после като един истински рибар да се похвали пред приятели.

"За мен риболовът не е просто приятно занимание, а начин на почивка. Обичам да съм край водата и да я гледам - това ме успокоява. Няма нищо по-хубаво от това след поредица от тежки професионални ангажименти да взема въдицата и да застана на брега на някой водоем", сподели откровено певецът.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари