Барни Ръбълът блесна с ново хрумване

4
Оспорвана битка за титлата „Потрес на правото”
Оспорвана битка за титлата „Потрес на правото”

След като миналата седмица Избраният Гешев отнесе без конкуренция титлата „Потрес на правото” в България, днес доскорошният носител на титлата яростно се включи в опит да си я върне.

Барни Ръбълът, доскоро неоспорван победител в дисциплината „Боже, ще си изям дипломата по право”, блесна с ново хрумване, което направи битката отново оспорвана.

Този път Барни Ръбълът предложи съдия Миталов да бъде ДИСЦИПЛИНАРНО УВОЛНЕН заради уронване на престижа на съдебната власт, защото Помпейо го бил споменал и поставил под съмнение българо-американските отношения!

Туш! Студентите по право започнаха да се замислят дали са записали правилната дисциплина, а доказани юристи започнаха да крият каква им е професията.  На фона на проблясъците, да не кажа направо фойерверките на двамата носители на титлата, юристите и обществото придобиват усещането, че правото е абстрактно изкуство, изключително зависещо от личната вселена на автора. Както и усещането, че двамата лауреати са учили по други учебници и закони, нямащи нищо общо с тези, по които сме учили ние, простосмъртните последователи на Темида.

За да не възникват подобни шокови ситуации, направо предлагам да се отмени Наказателния кодекс, както и Кодекса на труда и същите основно да бъдат преработени от двамата лауреати на наградата „Потрес на правото”. Като например се впише, че всеки съдия, както и държавен служител, поименно споменат с негативно мнение от произволно избран американски служител, трябва да бъде дисциплинарно уволнен, без други мотиви. А съдиите, както и прокурори, следователи, адвокати и прочие правна мисъл, много да внимават в становищата си и действията си да не засегнат българо-американските отношения, тъй като това се въздига в углавно престъпление на територията.

Уважаеми колеги, скъпи съграждани, срам ме е. То бива, бива, ама бивол за мезе не бива! Това, което се случва с правото в момента, прилича на диво изнасилване и блудство и то от страна на служителите, призвани по Конституция да защитават правото и законността.  И след като в държавата от най-високо ниво се допускат подобни фрапиращи нарушения на Конституцията и закона заради нечии лобистки интереси, това вече не е държава, а територия, на която царят беззаконност, престъпност и своеволие. За корупцията е ясно.

И понеже явно вече сме американски протекторат, предлагам да се въведе закона на съдията Линч. Само трябва да намерим 12 почтени светли мъже, по-дълго въже и дърво!

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари