Бареков се срещна с кравата Пенка

0

Журналистът и евродепутат Николай Бареков се срещна с кравата Пенка и нейния стопанин.

За случилото се съобщи самият той във Фейсбук.

Бареков посочва, че заедно с британския евродепутат Джон Флек са на гости при кравата Пенка и нейния стопанин в Осоговския Балкан над село Копиловци. Той описва своя колега като "дванадесето поколение британски фермер" и добавя, че именно Флек е направил кампания в Европейския парламент в защита на живота на Пенка.

"Заведох го да се срещнат на живо. Да чуем болките на хората. Почерпиха ни бели кюстендилски череши, а ние направихме скромно дарение на кравичката и стопанина", пише Николай Бареков.

Той споделя още, че фермерът живее много бедно и не му стигат парите за хубав обор, тъй като за да го узакони, общината в Кюстендил иска 1400 лева. От Министерството на земеделието пък му отказвали евросубсидии, защото е малък фермер, а средствата стигали само до "мултибогатите латифундисти".

Евродепутатът е категоричен, че ще отрави "питане до министър Порожанов във връзка със субсидиите за малките стопанства".

Наскоро Николай Бареков стартира публицистично предаване в ефира на телевизия Евроком. В него той си партнира с бившия журналист от телевизия СКАТ и бивш депутат от НФСБ Димитър Байрактаров. 

Източник: OFFNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари