Бареков: Предприятията ни оцеляват не благодарение на държавата, а въпреки държавата

0
Бареков: Предприятията ни оцеляват не благодарение на държавата, а въпреки държавата
Снимка: Ивелин Митев

Предприятията ни оцеляват не благодарение на държавата, а въпреки държавата, въстана Николай Бареков в Русе, пред препълнената с хора зала на Филхармонията. Той обвини политиците, че мачкат бизнеса, гонейки собствени и партийни интереси.

„Нашите предприятия продават в Африка и Азия, отнето им е правото да продават в България, защото собствениците им отказват да дават рушвети“, обяви лидерът на „България без цензура“.

Властта нехае за индустрията, категоричен бе Бареков и даде скандален пример - наша фирма облича германската армия, а турска, шие за нашата. Работа на следващия военен министър е да научи държавата да си облича армията, изригна лидерът на ББЦ. Политиците са тези, които отговарят за това българите да имат работа и доходи. Ако ви казват, че това не е тяхна работа – лъжат ви, за да избягат от отговорност, обърна се той към русенци.

„В душата ми напира гняв, за това, което сегашните политици направиха на хората.

Само в нашия дневен ред са проблемите на българското общество. Никой вкъщи не си говори за бюджетен дефицит, а за недостиг в семейния портфейл, как ще се купят лекарства на възрастните", каза Бареков. Той посочи изборът, който имат българите – „ДПС не представлява интересите на българските турци и роми, а на крадците. Има и една партия на крадците, това е ГЕРБ. Има и трета партия, това е БСП, която се продаде на ДПС. Единственият избор сме ние – ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден".

Обречени сме да успеем, заради енергията, която стотици българи ни дават, отсече Бареков. Той разказа как в Горна Оряховица коалицията е препълнила залата, а на метри от нея ГЕРБ събрали на митинг едва 50 души и то общински служители, доведени под строй.

Той призна пред местните жители, препълнили залата на филхармонията, че от Русе е тръгнало всичко,

хората от града са причина да се роди „България без цензура“. „На първия ред е леля Стефка, тя е тази причина, защото нейната съдба е събирателен образ на нашите проблеми и на истинската причина ние да се появим – битката за социална справедливост“, обясни лидерът на партията.

Политиците са тези, които се провалиха, а народът ни стана тяхна жертва. Голямата им грешка и провал е, че живеят в своите резиденции. Те не виждат как живеят хората. Дойдох тук, за да ви погледна в очите и да ви помоля- дайте ни още малко доверие, дайте още надежда и вяра, че заедно можем да променим страната така, че да не се срамуват нашите деца и внуци, обърна се към русенци Бареков.

Преди срещата във филхармонията, Бареков и лидерът на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов, който е русенец, бяха посрещнати от хиляди симпатизанти в центъра на града. Двамата поведоха ществие от съдебната палата до залата.

Каракачанов обвини БСП и ГЕРБ, че разиграват стария цирк ляво и дясно. На тези избори отново ни говорят как трябва да избираме между лявото и дясното, но нито БСП е лява, нито ГЕРБ е дясна, каза той пред гражданите на Русе. „Направиха си един параван, зад който да разиграят една далавера. Смеехме се на Албания, но сега там нещата вървят напред, защото тези хора имаха цел. А у нас се допуснаха чужди фирми да завземат монополите“, посочи войводата.

Той обвини БСП, че се е явила на избори с обещание да развали тези сделки, но не го направила, както и Борисов, че дошъл на власт с обещанието да им вземе парите и да ги върне на народа, взел парите, но си ги прибрал.

Политиците ни са неспособни да ни управляват. Внесеният наскоро вот на недоверие в парламента цели да се направи една димна завеса и да бъдат заблудени хората предизборно,

каза председателят на ЗНС Румен Йончев и кандидат за евродепутат от листата на коалицията. Ще върнем България на младите хора, но ще върнем и достойнството на българските пенсионери, обяви зам.-председателят на ББЦ Ангел Славчев. Това, което се случи миналата година беше нашето съвременно Априлско въстание, а сега предстои да си върнем достойнството, заключи той.

"Преди една година българите избраха кой да ни управлява сега, но онези, които изпратихме в парламента, не работят", обяви лидерката на Евромайки Калина Крумова. Ние се нуждаем от ново правителство, което да върши повече работа, допълни още тя, след което даде думата на родената в Бяла, Русенско Даниела Колева.

"Хубаво е човек да се завърне вкъщи, дори и стените помагат", благодари тя на съгражданите си за топлото посрещане номинираната за евродепутат от листата на ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден.

Източник: BNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари