Бареков може да е Дон Кихот, но ще остане герой!

1
Мария Календерска: Защо Любен Дилов-син изостави Бареков?
Мария Календерска: Защо Любен Дилов-син изостави Бареков?

"Върви тежка кампания за сатанизирането на Николай Бареков по всички медии, но истината е, че това го утвърждава все повече като политик. Всички са впрегнали усилия да  го унищожат като опозиция, но го превръщат в герой. Нека се огледа дали хората, които държат гилотината за Бареков, не седят на първия ред в парламента или в някое министерско кресло. Бареков може да е Дон Кихот, но ще е герой". Това обяви в ефира на Нова телевизия председателят на Контролния съвет на ББЦ Мария Календерска.

Жената до евродепутата не скри суперлативите за половинката си: твърд в позицията си Николай Бареков не се пречупи пред силните на деня, не продаде партията си, остана чист и не стана удобен за управляващите. За разлика от лидера съпартийците, които напуснаха редиците на България без цензура не могат да претендират за морал.

Защо Любен Дилов-син изостави Бареков? Не искам да го квалифицирам, но ще припомня, че той не можа да изкара 4 хил. гласа в София. Та  това са два блока в „Младост”, избирателят го оцени. Нешка Робева пък беше крайно обругавана и затова се отказа сама от битката. А Росен Петров трябва да моли за прошка на колене заради приказките, че ще стои до „България без цензура”, обясни Календерска. Изводът е един -всички предали  Бареков хора са направили това заради „огромни икономически интереси”, категорична е жената до евродепутата.

На остри критики Календерска подложи и бизнесмена Христо Ковачки. През ноември, пред свидетели, той признал пред нея, че си е купил парламентарна група, но можел да спре покупката при споразумение с ББЦ. Бизнесменът бил готов да закрие партията си и да я влее в ББЦ, след това преговорите се провалили.

"Не се разбрахме", поясни председателката на Контролния съвет на ББЦ, но предложи за да докаже истинността на думите си да се подложи на детектор на лъжата.

Източник: OFFNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари