Бареков днес ще предаде на прокуратурата и Божидар Димитров

0
Димитров: Я направете консорциум, няма сега да се оспорвате и т.н. за 119 000 лева
Димитров: Я направете консорциум, няма сега да се оспорвате и т.н. за 119 000 лева

Евродепутатът и лидер на ББЦ обяви, че днес ще внесе нови подробности по сигнала срещу експрезидента Георги Първанов във връзка с хотела за милиони на „детето чудо“ Ивайло Първанов. Според него и екипа му от юристи категорично става въпрос за пране на пари.
Бареков днес ще предаде на прокуратурата и директора на НИМ Божидар Димитров.

Причината е започването на работа по реставрацията на Голямата базилика и фактът, че Димитров ще разпределя отпуснатите 119 000 лева от правителството за целта. Димитров си призна, че е „акуширал“ на консорциума. „Като разбрах кои ще се явяват за тая дребна сума – три фирми, ги извиках и им казах: Я направете консорциум, няма сега да се оспорвате и т.н. за 119 000 лева, да правите циркове“, обясни той.

Според евродепутът това е корупция и търговия с влияние на висш държавен чиновник в особени големи размери.

Публикуваме коментара на Бареков без редакторска намеса:

„Днес предстои да внеса нови подробности по сигнала до Главна прокуратура и ДАНС за придобития от сина на експрезидента Георги Първанов мултимилионен СПА хотел.
След подробна консултация с нашите юристи, преценихме, че става въпрос за класически случай на пране на пари от високопоставен политик. В никакъв случай банковият кредит и дълговете на хотела не покриват неговата пазарна стойност. Дори кредите от банката да са в размер на 3 млн. лв. и още толкова да са останалите задължения, пак се губят няколко милиона до реалната стойност на хотела, чиято оценка, дори в разгара на кризата, не е била 6 млн. лв. Тук говорим за хотел, който струва поне 10 млн. лв. по пазарна оценка.
Остава въпросът по какъв начин президентският син Ивайло е платил останалите милиони. Отговор на този въпрос до момента не сме получили нито от експрезидента Първанов, нито от сина му.

Вторият сигнал, който ще внеса в прокуратурата, е за манипулиране на обществена поръчка от директора на НИМ Божидар Димитров. Самият той в национален ефир призна, че е назначил консорциум между три фирми, за да изхарчи по-бързо и по-лесно дадените му от правителството 120 хил. лв. за възстановяването на базиликата в Плиска.
 

За г-н Димитров това са смешни пари, но аз като европейски депутат и данъкоплатец не смятам, че 120 хил. лв. пари на народа могат да бъдат определени като „смешни“. Деянието, извършено от Божидар Димитров, предвижда няколко години затвор, освен ако той не e лъгал по телевизията, и се нарича корупция и търговия с влияние на висш държавен чиновник в особени големи размери.
 

Сигурно се питате защо реформаторите и ПМ мълчат и си натискат парцалите? Отговорът е съвсем прост – Радан и компания са седнали на трапезата заедно с двама агенти на ДС и лапат повече от тях във властта, защото автентичните десни избиратели бяха предадени от РБ и техните гласове отидоха, за да върнат агент Гоце на власт, а агентите от ДС да си купуват луксозни хотели и да принизят политиката в България до нивото на един селски панаир.“

Източник: АЛАРМА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари