Банско отменя резервации преди 8 декември

0
След новите епидемични мерки студентският празник под въпрос
След новите епидемични мерки студентският празник под въпрос Снимка: Dunavmost

След новите епидемични мерки студентският празник под въпрос 

Съдбата на хотелиерския и ресторантьорския бранш също. В Банско резервациите вече се отменят, а бизнесът не знае дали и как ще оцелее.

Минути след като правителството обяви новите мерки срещу разпространението на КОВИД-19, хотелите в Банско започна да получават откази за студентския празник 8-ми декември, предаде TV+.

Малин Бистрин, председател на Съюза на туристическия бизнес: "Канселация! Сега започва истинска канселация. Връщане на средства, ние сме закупили продукти, положили сме усилия и връщаме."

За част от студентите провалянето на празника не е изненада, но бизнесът е шокиран.

Габриела Петрова, студент: "Като цяло знаех, че може да не се състои изобщо празника и така. По-добре е да се спазват мерките и да се спре заразата, пък празникът може всеки ден, както се казва."

Малин Бистрин, председател на Съюза на туристическия бизнес: "Много трудни и тежки новини идват за бранша, предвид настоящия зимен сезон, знае всеки един участник и деятел в туризма знае, че декември е най-силния месец и ние традиционно сме положили много усилия това нещо да се случи, имаме договорени не само студентски празник, имаме корпоративни събития, имаме отделно празници, които са…в момента това е едно убийство за бранша."

Все пак студентите могат да празнуват на малки групи до 15 души в къщи за гости. Но и това е под въпрос.

Дешка Кротева, собственик на къща за гости: "Питат дали има места и казват много ни се иска, обаче не знаеме, какво ще се случи. За Нова година е същата история. Макар че на Нова година е капарирана, нали с уговорката парите да се върнат, ако нещо се случи пак, така и за 8-ми декември."

Според бранша съвсем скоро ще започнат масови фалити на хотели и ресторанти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари