Българско кисело мляко се състезава в конкурса "Произведено в Америка"

0
То има номинация за кулинарното предаване на Марта Стюърт за оригинални хранителни продукти
То има номинация за кулинарното предаване на Марта Стюърт за оригинални хранителни продукти Снимка: Преса

В Ню Йорк върви онлайн гласуване за най-добър продукт на пазара в мегаполиса. Един от състезаващите се продукти е българското кисело мляко "Тримона". То има номинация за кулинарното предаване на Марта Стюърт за оригинални хранителни продукти. Човекът, който прави "Тримона", се казва Атанас Вълев.

В интервю за БНР той разказа, че пристига в САЩ преди 23 години, като нямал и идея, че ще се занимава с производство на кисело мляко. "Беше просто хоби. Като всеки българин, който отива надалеч и се установява да живее в чужбина, си носи родната закваска, за да започне да си прави хубаво българско кисело мляко, което трудно се намира в местните магазини. Сега вече се намира. "Тримона" идва от Тримонциум – старото име на Пловдив. Просто като символ на пловдивчани", казва Атанас Вълев, който също е от града под тепетата. По думите му най-важното, за да направиш хубаво кисело мляко в Ню Йорк, е да намериш подходящия източник на качествено прясно мляко. 

Участието в шоуто на Марта Стюърт ще донесе голяма популярност на продукта. Българското кисело мляко може да бъде подкрепено онлайн на сайта на предаването www.marthastewart.com/americanmade.

Източник: PPESSADaily
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари