Български възпитаник пое най-големия синдикат в Кипър

1
За първи път в цялата история на кипърското профсъюзно движение жена застава на най-високия пост
За първи път в цялата история на кипърското профсъюзно движение жена застава на най-високия пост

Български възпитаник, носител на високо държавно отличие на страната ни, пое ръководството на най-големия синдикат в Кипър.

За първи път в цялата история на кипърското профсъюзно движение жена застава на най-високия пост, предава БНР.

Кипърският дългогодишен синдикалист, бивш депутат, бивш социален министър (в периода 2008-2013 г.) Сотирула Хараламбус бе избрана за нов генерален секретар на Панкипърската федерация на труда (PEO) на приключилата в петък 28-а конференция.

Новият лидер на най-големия синдикат в Кипър е завършила висшето си образование в София, в Академията за обществени науки и социално управление (АОНСУ).

Сотирула Хараламбус е носител на ордена „Мадарски конник”, първа степен. Той ѝ бе връчен лично от президента Румен Радев по време на посещението му в Никозия през ноември 2017 г.

С високото българско държавно отличие тя бе удостоена за значителния ѝ принос за развитието на българо-кипърските отношения в социалната област и за защитата на трудовите и социални права на сънародниците ни в Кипър.

Сред приоритетите си като генерален секретар на ПЕО Сотирула Хараламбус посочи продължаването на усилията за утвърждаване на колективните трудови договори, на регулациите за минимални заплати и основни обезщетения, за по-добро заплащане и условия на труд за всички работещи в Кипър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари