Български ученик стана световен шампион по скоростно смятане на ум

3
Калоян Гешев е преборил 56 деца от 13 страни
Калоян Гешев е преборил 56 деца от 13 страни Снимка: РУО - София

Калоян Гешев е преборил 56 деца от 13 страни 

Новият световен шампион по умствена скоростна математика за деца до 12 години е Калоян Гешев. Той е ученик от шести "Ж" клас на 125-о средно училище "Боян Пенев" в София. Това съобщиха от регионалното управление на образованието в София - град (РУО).

"На провелото се световно първенство от 30 септември до 2 октомври 2022 г. в град Билефелд, Германия, Калоян постигна невероятните 2217 точки, с които спечели златния медал и световната титла. Със задачите от различни дисциплини: събиране, изваждане, умножение, деление, квадратни корени, кубични корени, дроби, конвертиране на валута, преобразуване на мерни единици, изчисляване на календарни дати от 1600 година до безкрайност, изчисляване на време в секунди и много други комбинирани задачи Калоян Гешев се справи за по-малко от два часа, като разполагаше само с лист, на който записваше отговорите на задачите", информират от РУО.

В състезанието са участвали 56 деца от 13 страни и за втори път в неговата история го печели европеец - това е българският ученик Калоян Гешев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари