13-годишният Калоян прослави България

6
Младият математик вече е трикратен шампион
Младият математик вече е трикратен шампион Видео: bTV

Младият математик вече е трикратен шампион

13-годишният математик Калоян Гешев отново спечели първо място на Олимпиадата по умствени изчисления. Така той вече е трикратен шампион по скоростно смятане.

Калоян сърба 243 точки и така успя да пребори конкуренцията в лицето на Арян Шукл (233 точки) и Вандал Няти (166 точки) от Индия, информира bTV.

Тази година състезанието се е провело онлайн, но по много строги правила.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Спокоен
    Току що по Нова го гледах това момче. Наистина смята по-бързо от колкото успяваха да наберат задачата на калкулатор, но не пропуснах блуждаещия му поглед на дете от аутистичния спектър. Не, не казвам, че е ненормално детето, но със сигурност ще има ужасяващи проблеми със социализацията. Не забравяйте, че след стотици хиляди години, ние сме все пак сме стадно общество.
  • 1
    1
    Де да знам
    Простете, детенцето е страхотно, но ... не е математик. Математиката не е "умствено изчисление". Дано не ме разберете грешно, но да бъдеш бързо смятащ бакалин не те прави математик. Още дядо ми е разказвал, че някога имало в Русе по училищата показно на някакъв мъж с мозъчна травма, който смятал по бързо от калкулатор. Но си е бил леко куку. Математиката е нещо различно от "сметалото".
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари