Български медик: Има значение с какво количество вирус сме инфектирани

0
Вирусът мутира и се нагажда, обяснява  д-р Румен Хичев
Вирусът мутира и се нагажда, обяснява д-р Румен Хичев

Не съм видял доказателства за това, че COVID-19 е изкуствено създаден

"Най-вероятно става въпрос за естествена мутация в генома на вирус, с който човечеството се е сблъсквало преди векове", коментира пред NOVA д-р Румен Хичев, ръководител на група в кризисния щаб за короновируса в МЗ в САЩ

Мерките в САЩ се отпускат или затягат в отделните щати в зависимост от решенията на съответните здравни власти. Федералното правителство не се намесва особено активно в тази област. За съжаление за денонощие отбелязахме нов антирекорд – 100 хиляди новозаразени за едно денонощие, което означава, че тенденцията не е добра

Надявам се, че няма да се стигне до колапс на здравната система, тъй като ако болничната система рухне, това неминуемо ще повлече цялата икономика”, категоричен е той. „Без болнично обслужване хората, които работят в критично важни сектори на икономиката не биха били в състояние да изпълняват своите задължения. Затова е стратегически важно за всяка една страна поддържането и функционирането на болничната структура”, категоричен е д-р Хичев.

Попитан дали има значение количеството на погълнатия вирус, д-р Румен Хичев каза, че има значение какъв "вирусен товар" е приет.

 

Има значение с какво количество вирус сме инфектирани.

"Самият процес на разпространение на вируса му дава възможност той да мутира и да се нагажда към този процес. Докато има разпространението на вируса, ще има проблеми за икономиката. Хората се страхуват да пътуват със самолети, не защото ще ги накарат да сложат маска, а ги е страх да не се заразят", обясни той.

Чака ни зимен сезон, а това предполага струпване на повече хора в закрити помещения, а там той ще циркулира повече, предупреждава медикът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари